LAGKAGEGUIDE – SÅDAN NÅR DU DET

Lagkageguide til hvordan du selv kan nå at lave hele din lagkage til weekenden (også selvom du har fuldtidsjob)

Det der lagkagebagning kan godt være lidt af en udfordring – især hvis man arbejder fuldtid og ikke lige har nogle fridage!

Men det kan altså sagtens lade sig gøre.

Denne guide tager udgangspunkt i en lagkage med lagkagebunde, en slags bærmousse og en hvid chokolademousse. Guiden er lavet udfra at kagen skal bruges lørdag, fx til et bryllup. Skal din kage først bruges søndag, rykker du bare det hele én dag. Jeg har linket til eksempler på opskrifter, men mængderne passer ikke nødvendigvis til en lagkage. Søg derfor evt. på google, for at finde opskriften til din lagkage eller gang portionen op.

Weekenden inden kages skal bruges:

Hvis du har fri weekenden før kagen skal bruges, kan du med fordel bage dine lagkagebunde her. Når lagkagebundene er kølet af, kommes de i fryseren (gerne mens de stadig er i formen).

Dette kan laves den dag du har tid til det, da bundene jo blot fryses ned. Alternativt laves de torsdag eftermiddag.

Torsdag (evt. efter arbejde):

Hvid chokolademousse forberedes og sættes på køl natten over, så den er klar til at blive pisket op fredag. Torsdag aften tages lagkagebundene op, så de kan nå at tø op. Hvis ikke lagkagebundene allerede er bagt, bages de denne dag.

Fredag (eftermiddag + evt. aften):

Start med at skære lagkagebundene over, så du har det antal du skal bruge. Gør herefter springformene klar med kageplast i og læg en lagkagebund i.

Herefter forberedes bærmoussen og hældes over lagkagebunden. Den anden lagkagebund lægges på og kagen kommes på køl. Efter ca en-to timer piskes den hvide chokolademousse op og kommes på som øverste lag. Glat overfladen så kagen er fin og jævn. Kom kagen på køl.

Hvis kagen skal betrækkes med marcipan, kan marcipanen med fordel laves fredag aften og opbevares på køl natten over. Husk at komme marcipanen i husholdningsfilm.

Lørdag formiddag:

Tag marcipanen ud af køleskabet som det første. Tag herefter kagerne ud af køleskabet og befri dem for kageplast. Varm evt. en kniv op med noget varmt vand (husk at tørre den af) og glat siderne på kagen ud.

Siderne på lagkagerne smøres med et tyndt lang flødeskum.

Marcipanen rulles nu ud og kommes rundt om kagen. Herefter pyntes kagen færdig og er herefter færdig til din fest 🙂

Transport:

Hvis du skal transportere kagerne, anbefaler jeg at de stilles på de fade de skal serveres på. Kom dem herefter i fx en stor papkasse. Brug evt. skridsikker måtte i bunden af papkassen og i bunden af bagagerummet på bilen. På den måde undgår du, at kagen skøjter rundt, hver gang du drejer i et sving 😉

Stil kagen klar på fx stativ når du ankommer, og kom sen herefter i køleskabet indtil den skal spises. Jeg vil anbefale at kagen tages ud ca. 1/2 time inden den skal spises, da smagene er mere tydelige, når kagen ikke er iskold.

Du kan se fremgangsmåder på min instagramprofil @maettemette i videoerne på forsiden.

God fornøjelse!

Skriv et svar