BLONDIE MED RABARBER

Fødselsdagskage – blondie med rabarber og bær. Kagen kan med fordel laves dagen før, da den kun bliver endnu mere lækker af en nat i køleskabet. Den kan også sagtens fryses.

Til en kage, ca 20 x 30:

  • 120 g smør
  • 360 g hakket hvid chokolade
  • 3 store æg (har du kun små, skal du bruge 4)
  • 200 g sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 250 g cremefraiche 18%
  • 150 g hvedemel
  • Rabarber, vasket og skåret i stykker (jeg brugte ca. 100 g).
  • Evt. nogle hakkede mander til toppen
  • 2,5 dl fløde
  • Jordbær

Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. 2/3 af den hvide chokolade og al smørret smeltes i en gryde. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt. Når smør og chokolade er smeltet, hældes det i æggeblandingen. Kom herefter creme fraiche og mel i, vend det sammen. Vend resten af chokoladen i.

Beklæd din form med bagepapir og hæld dejen heri. Fordel rabarberstykkerne i dejen og drys evt. med hakkede mandler.

Bag kagen i ovnen i ca. 35 min, og lad den køle helt af. Inden servering pyntes kagen med flødeskum og bær fx pyntet som et flag.

Skriv et svar