Fødselsdagskage – blondie med rabarber og bær. Kagen kan med fordel laves dagen før, da den kun bliver endnu mere lækker af en nat i køleskabet. Den kan også sagtens fryses.
Til en kage, ca 20 x 30:
- 120 g smør
- 360 g hakket hvid chokolade
- 3 store æg (har du kun små, skal du bruge 4)
- 200 g sukker
- 2 tsk vanilje
- 250 g cremefraiche 18%
- 150 g hvedemel
- Rabarber, vasket og skåret i stykker (jeg brugte ca. 100 g).
- Evt. nogle hakkede mander til toppen
- 2,5 dl fløde
- Jordbær
Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn. 2/3 af den hvide chokolade og al smørret smeltes i en gryde. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt. Når smør og chokolade er smeltet, hældes det i æggeblandingen. Kom herefter creme fraiche og mel i, vend det sammen. Vend resten af chokoladen i.
Beklæd din form med bagepapir og hæld dejen heri. Fordel rabarberstykkerne i dejen og drys evt. med hakkede mandler.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 min, og lad den køle helt af. Inden servering pyntes kagen med flødeskum og bær fx pyntet som et flag.