Cookie-brownie med dumlecreme

Lækker, tung og syndig kage med skøn Dumlecreme

Til ca. 15 personer:

Dumle-creme:

  • 5 dl fløde
  • 150 g Dumle karameller
  • 120 g mælkechokolade
  • 2 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min. Varm fløden op til under kogepunktet (må ikke koge!). Hak chokolade og Dumle. Når fløden er varm, vrides husblas fri for vand og kommes ned i massen. Rør godt rundt. Herefter kommes den hakkede chokolade ned i fløden. Rør godt rundt, så alt chokoladen smelter.
Hæld cremen over i en røreskål (gerne gennem en sigte, så eventuelle chokoladeklumper sies fra). Kom herefter husholdningsfilm helt ned på chokoladecremen (så filmen rører chokoladen), og stil det på køl indtil det er helt afkølet (5 grader).

Nu kan du gå igang med kagen:

Cookie:

  • 150 g smør
  • 2,5 dl brun farin
  • 1,5 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 2 dl mørk chokolade (jeg brugte 815 fra Callebaut)

Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Start med at smelte smørret og kom herefter brun farin og sukker ned i smørret. Pisk massen på højeste hastighed i 1 min. Tilsæt herefter æg og vaniljesukker og pisk igen, indtil massen har samlet sig. Kom herefter mel, salt, bagepulver og natron i og pisk det kort sammen. Til sidst vendes chokoladen i.

Beklæd en bradepande (ca. 24×30 cm) med bagepapir. Fordel herefter cookiedejen ud i bunden af hele bradepanden.

Herefter laves brownien:

  • 150 g smør
  • 280 g sukker
  • 150 g chokolade (jeg bruger mørk- og mælkechokolade)
  • 3 æg
  • 190 g hvedemel
  • 40 g kakaopulver
  • et drys salt

Start med at smelte smørret i en skål i mikroovnen. Når smørret er smeltet, kommes sukkeret ned i skålen sammen med chokoladen. Rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Varm evt. lidt igen i mikroovnen, hvis chokoladen ikke er helt smeltet. Rør herefter æggene i. Herefter sigtes kakao og mel ned i massen og røres godt rundt.

Dejen fordeles ovenpå cookiedejen. Drys til sidst med lidt havsalt. Bag kagen i ca. 40-45 min. Tjek gerne løbende, så kagen ikke bages for meget. Der må gerne sidde en lille smule dej på kniven, når du stikker i kagen.

Når kagen er helt afkølet, og din creme er gennemkold (5 grader) kan du piske cremen op. Når den begynder at danne toppe og virker nogenlunde fast, kan du sprøjte den på kagen i ønskede mønster.

Se evt. denne video til inspiration

Kagen opbevares på køl – men stilles ved stuetemperatur ca. 30 min inden den skal spises. God fornøjelse!

Skriv et svar