LAGKAGE MED HINDBÆR- OG NOUGATMOUSSE

Lagkage med citronbunde, hindbærmousse og nougatmousse

Lækker lagkage med luftige citronbunde, syrlig hindbærmousse og en sød nougatmousse. Kagen er smurt op med en chokoladecreme fra Odense Marcipan og herefter pyntet med en masse lækker chokolade og kiwi.

Citronbundene er lavet efter Ditte Julie Jensens opskrift, og har efter aftale med Ditte fået lov til at dele opskriften med jer. I kan finde opskriften her. Brug opskriften som den står på Dittes side, og fortsæt herefter med følgende opskrift:

Hindbærmousse:

  • 250 g. hindbær (evt. frosne)
  • 2,5 spsk sukker
  • 2,5 blad husblas
  • 2,5 dl fløde
  • 1/2 citron
  • 2 tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang

Nougatmosse:

  • 150 g nougat
  • 1/4 dl letmælk (og ja, du skal kun bruge 1/4 dl mælk, selvom det virker som meget lidt)
  • 3 blade husblas
  • 5 dl fløde

Når bundene er bagt og kølet af, skæres de til to bunde. Herefter kommes en bund i en springform på 24 cm. og der sættes kageplast i siderne. Lav nu hindbærmousse. Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Kog i mens hindbærrene sammen med vaniljesukker, citronsaft og sukker. Når hindbærrene er godt bløde og har småkogt i ca. 5-10 min. sies massen igennem en si, så du har den lune bærsaft i en skål for sig. Vrid husblassen fri for vand og kom den ned i den lune bærsaft. Rør godt rundt. Lad nu bærsaften stå, mens du pisker fløden til et meget let flødeskum. Når bærsaften er lunken, kommes ca. 2 spsk flødeskum ned til bærsaften og vendes forsigtigt sammen. Kom herefter lidt mere flødeskum ned til bærsaften og vend det sammen. Gør det ad et par omgange. Når moussen er jævn, hældes den over den nederste bund. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå og kom kagen på køl.

Når kagen har stået på køl i ca. 1 time, burde hindbærmoussen have sat sig. Herefter kan du begynde på nougatmoussen. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Kom herefter mælken i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og kom den ned i den lune mælk. Skær nougaten i små stykker og kom den herefter op i den lune mælk. Rør godt rundt, indtil alt nougat er smeltet. Hvis mælken ikke kan smelte nougaten, kan du sætte gryden tilbage på komfuret, og sætte blusset på lav varme, mens du hele tiden rører i nougaten. Så snart nougaten er smeltet, tages gryden af varmen. Fløden skal nu piskes til en let skum, og herefter vendes sammen med den lune nougat. Det er vigtigt, at nougaten ikke er for varm. Når nougat og flødeskum er vendt sammen, hældes nougatmoussen ovenpå kagen. Bank forsigtigt kagen ned i bordet, så moussen får en jævn overflade. Sæt herefter kagen på køl i min. 6 timer, og meget gerne natten over.

Når kagen har stået på køl og mousserne har sat sig, kan kagen tages ud af formen. Dette gøres bedst ved at løsne springformen, og herefter forsigtigt køre en kniv rundt langs kageplasten. Herefter fjernes kageplasten. Kør evt. en varm kniv rundt langs kanten, så moussen bliver helt skarp.

Pynt evt. med chokoladecreme fra Odense Marcipan, som både kan smøres på siderne af kagen, og sprøjtes ud på kagens top med en tylle.

Pynt herefter kagen med pynt efter eget valg.

6 tanker om “LAGKAGE MED HINDBÆR- OG NOUGATMOUSSE”

  1. Hej Mette

    Tak for dejlige opskrifter!
    Jeg tænkte på, om du kunne have lyst til at dele en opskrift på en af dine fine bryllupskager? Jeg skal bage en om en månedstid og kunne godt bruge noget inspiration og dine ser så fine ud 🙂

    Hvor meget tid plejer du ca at sætte af til det? Jeg er ret nervøs om det er for stor en opgave!

    Kh Sofie

    1. Hej Sofie

      Tak for din besked. Jeg tror ikke jeg deler en opskrift, men vil meget gerne give dig nogle gode råd. Send gerne en mail til mettenicolaisen@outlook.dk 🙂
      Jeg laver det over 3 dage – en dage bages bundene, en dage laves mousse og kagen ligges sammen, sidste dag pyntes kagen.

  2. Kan man godt bage bundene i dag og så først lave mousse og lægge sammen i morgen, så pynte lørdag hvor den skal bruges? 🙂

    1. Hej Lotte

      Beklager mit sene svar! Men ja, det kan du sagtens. Kagen skal blot have en nat i køleskabet for at sætte sig rigtig godt 🙂

    1. Jeg tror godt du kan samle den to dage før, hvis hele kagen spises der 🙂 Dog anbefaler jeg altid, at den først pyntes om morgenen, den dag det skal spises. Kommer selvfølgelig helt an på, hvad du pynter med!
      God fornøjelse 🙂

Skriv et svar