Bogstavskage med skildpadde-creme

Lækreste bogstavskage af brownie og skildpadde-chokoladecreme

Annonce for slikekspressen.dk

Kagen er lavet med det lækreste slik fra slikekspressen – køb slikket her, så du er klar til at bage. Du får 15% rabat på deres hjemmeside med min rabatkode ‘METTE15’.
Start med at lave skildpaddecremen, da den skal stå på køl inden den kan piskes op. Kan sagtens laves dagen før den skal bruges.

En kage er nok til ca. 8-10 personer.

Skildpadde-chokoladecreme:

  • 2,5 dl fløde
  • 90 g mini skildpadder fra slikekspressen.dk
  • 50 g chokolade (hvid eller mælk)
  • 1 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min. Varm fløden op til under kogepunktet (må ikke koge!). Hak chokolade og skildpadder. Når fløden er varm, hældes den hakkede chokolade ned i fløden. Rør godt rundt, så alt chokoladen smelter. Når chokoladen er smeltet, vrides husblas fri for vand, og kommes ned i massen. Rør godt rundt.
Hæld cremen over i en røreskål (gerne gennem en sigte, så eventuelle chokoladeklumper sies fra). Kom herefter husholdningsfilm helt ned på chokoladecremen (så filmen rører chokoladen), og stil det på køl indtil det er helt afkølet (5 grader).

Nu kan du gå igang med brownien:

  • 150 g smør
  • 280 g sukker
  • 150 g chokolade (jeg bruger mørk- og mælkechokolade)
  • 3 æg
  • 190 g hvedemel
  • 40 g kakaopulver
  • et drys salt

Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovn).

Start med at smelte smørret i en skål i mikroovnen. Når smørret er smeltet, kommes sukkeret ned i skålen sammen med chokoladen. Rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Varm evt. lidt igen i mikroovnen, hvis chokoladen ikke er helt smeltet. Rør herefter æggene i. Herefter sigtes kakao og mel ned i massen og røres godt rundt.

Dejen fordeles i en bradepande (ca. 20x30cm, str. kan variere alt efter hvilket bogstav du ønsker at lave) beklædt med bagepapir. Drys til sidst med lidt havsalt. Bag kagen i ca. 30 min. ved 170 grader. Tjek gerne løbende, så kagen ikke bages for meget. Der må gerne sidde en lille smule dej på kniven, når du stikker i kagen.

Lad kagerne køle helt af, før de skæres ud i det ønskede bogstav. Print evt en skabelon, du kan skære efter.

Når kagen er skåret ud, kan du piske chokoladecremen. Du skal piske ca. 1 minut (indtil den danner toppe).

Kom herefter chokoladecremen op i sprøjtepose med ønsket tyl og sprøjt i ønsket mønster.

Pynt herefter med det lækre slik. Du kan også pynte med stedmoderblomster og/eller bær. Kagen skal opbevares på køl for at cremen holder sig god.


2 tanker om “Bogstavskage med skildpadde-creme”

  1. Kan man godt bage kagen og lave chokoladecremen dagen før, og så først skære kagen samt piske cremen dagen efter?

Skriv et svar