Oreocheesecake med passionsfrugt

Lækker cheesecake med oreo og passionsfrugt

Til en kage på Ø20 cm:

Bund:
200 g oreo
3 digestive kiks
125 g smør

Ostemasse

250 g Philadelphia
90 g creme fraiche 18%
90 g flormelis
3 tsk vaniljesukker
80 g oreo
3,5 dl fløde
3 blade husblas

Passionsfrugtgele: 
150 g passionsfrugtpure
2 spsk sukker
30 g hvid chokolade
3 blade husblas

Start med at lave bunden. Hak alle kiks meget fint, gøres nemmest i en minihakker. Smelt smørret og bland med kiksekrummerne. Fordel herefter i en kagering (ca. 20 cm i diameter) beklædt med kageplast langs kanten, og tryk kiksemassen sammen med fx en ske. Sæt herefter bunden på køl mens du laver ostemassen.

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Bland Philadelphia, cremefraiche, flormelis og vaniljesukker i en skål. Blend oreos til krummer og kom dem ned i skålen. Rør det godt sammen. Kom herefter 1 dl fløde i en gryde, og varm det langsomt op til lige under kogepunktet. Vrid husblas fri for vand, og opløs i den varme fløde. Pisk resten af fløden (2,5 dl) til en let skum.
Kom 1 tsk af ostemassen op i husblas-fløden, og vend det godt sammen. Kom herefter husblas-massen ned til den resterende ostemasse. Vend nu den letpiskede flødeskum ned i ostemassen lidt ad gangen, og vend det forsigtigt sammen.

Når massen er rørt sammen hældes den over kiksebunden. Ryst forsigtigt, så den fordeler sig jævnt i formen. Sæt herefter kagen på køl. Når ostemassen har sat sig, kan du begynde på passionsfrugtgeleen.

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Kom passionsfrugtpuréen og sukker i en gryde, og varm det forsigtigt op. Når sukkeret er opløst, kommes chokoladen ned i. Når chokoladen er smeltet,  vrides husblas fri for vand og kommes ned i den varme masse.
Hæld herefter massen gennem en sigte, så eventuelle chokoladeklumper sies fra.
Vent til massen er ca. 35 grader, og hæld den forsigtigt udover kagen. (hæld evt. geleen ud på en ske, så “strålen” ikke rammer direkte ned i ostemassen). Sæt kagen på køl indtil geleen har sat sig.

Befri kagen fra kageplast og form og server med fx bær eller lign.


4 tanker om “Oreocheesecake med passionsfrugt”

  1. Hej Mette
    Jeg vil gerne lave din oreo chessecake som ser rigtig lækker ud. Dog er jeg i tvivl om oreo kiksede i bund og ostefyldet skal knuses med eller uden den hvide creme som er imellem de to kiks.
    Mvh. Pia

    1. Hej Pia

      Du skal bruge hele kiksen i både bund og ostecreme. Så både kiks og det hvide creme skal knuses 🙂 god fornøjelse.

Skriv et svar