HVID CHOKOLADEMOUSSE M. NØDDEBUND

Lækre små anretninger af hvid chokolademousse på en skøn nøddebund!

Opskriften indeholder affiliatelinks

Opskrift

ca. 6 stk

Hvid chokolademousse:

  • 125 g hvid chokolade
  • 1,5 blade husblas
  • 3 dl fløde

Nøddebund med chokolade:

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g nødder – jeg bruger 100 g. hasselnødder og 100 g. mandler
  • 70 g. chokolade

Hvid chokolademousse: Udblød husblas i koldt vand i 15 min. Chokoladen hakkes groft og lægges i en skål. Fløden varmes op, den skal være varm men må ikke koge! Den varme fløde hældes hen over chokoladen og røres forsigtigt sammen, fx med en dejskraber. Der skal røres indtil al chokoladen er opløst. Herefter skal den udblødte husblas klemmes fri for vand og straks tilsættes i den varme masse. Rør igen godt men forsigtigt.

Nu dækkes skålen til med husholdningsfilm, som skal helt ned og røre chokolademassen. Skålen stilles på køl i min. 3 timer.

Når massen er kølet ned – ca. 5 grader – piskes den med en elpisker til den er godt luftig. Herefter fyldes den i silikoneforme i den ønskede størrelse. Jeg brugte denne. Det er nemmest at fylde moussen i med en sprøjtepose – fordel den herefter rundt i kanten, så du er sikker på, at moussen er glat når den skal ud af formen. Her bruger jeg denne. Til sidst skrabes formen over, så moussebomberne er glatte og skarpe når man tager dem ud af formenNu lægges formen med chokolademousse i fryseren i mindst 3 timer.

I mens kan nøddebunden laves:

Nøddebund: Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt de hakkede nødder og chokolade og vend det i æggemassen. Hæld massen i en springform belagt med bagepapir i bunden. Jeg brugte en springform på 24 cm. Bag herefter bunden i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 25 min.

Når nøddebunden er kølet af, stikker du 6 runde bunde ud med en udstikker. Her bruger jeg de her, hvor der er forskellige størrelser at vælge i mellem.

Når chokolademoussebomberne er frosne nok løsnes de fra formen og lægges på de små stykker nøddebund. Fyld evt lidt flødeskum på nøddebunden inden, da det holder moussebomben fast.

Pynt med hvad du nu lige har – og så er de små lækre kager/desserter klar til at blive serveret. Vent dog gerne lige 15 min. med at spise dem, så moussebomberne ikke længere er frosne 😉

19 tanker om “HVID CHOKOLADEMOUSSE M. NØDDEBUND”

      1. Haha! Det har du selvfølgelig helt ret i 😉 jeg har rettet det nu. Tak for påmindelsen! Håber du får glæde af opskriften. Kagekram fra Mette

        1. Ja bunden kan også fryses. Så egentlig kan de laves på forhånd og være på frys indtil de skal bruges 🙂

  1. Ser super lækkert og nemt ud.
    Men har tænkt mig at lave 2 forskellige, en med hvid og en med mørk chokolde eller lys chokolade. Jeg kan sagtens bruge opskriften til andre chokolader ikke ? 🙂

    1. Hej Katrine

      Tak for din kommentar og beklager det sene svar. Det har jeg faktisk ikke prøvet – så ved det ikke.

      Håber du fandt en god løsning.

  2. Hej Mette,
    Har du mulighed for at henvise til nye link? De andre virker ikke mere 🙂 Tænker på silikoneformen og spartlen.

    Hilsen Zenia

  3. Vil høre når du skriver de kan fryses så er det vel bundene? Jeg vil nemlig høre om du laver den helt færdig med top mousse når de fryses? På forhånd tak

  4. Rigtig god opskrift, jeg lavede dem til dessert nytårsaften, dog med en mousse på passionsfrugt indeni chokolademoussen, det var helt vildt godt

Skriv et svar