KIKSEBUND MED KARAMEL OG BROMBÆRMOUSSE

Lækker kage med sød og sprød kiksebund, syndig karamel og syrlig brombærmousse. NAM!

Reklame for Callebaut Chokolade, da nogle af ingredienserne til kagen er modtaget i gave.

Kage til 6-8 personer (18 cm kagering)

Kiksebund:

 • 115 g Digestivekiks
 • 90 g Ruby Biscottino fra Callebaut (kan erstattet med Digestivekiks)
 • 60 g smør
 • 75 g Gold Chokolade fra Callebaut (kan erstattes med anden chokolade)

Karamel:

 • 1/2 dåse karamelliseret mælk (kan købes i fx Meny). Alternativt kan du lave din egen karamel.

Brombærmousse:

 •  3 blade husblas
 • 2 spsk sukker
 • 1/2 tsk vaniljesukker
 • 3 spsk citronsaft
 • 2 dl fløde
 • 250 g brombær

Ruby smørcreme:

 • 150 g blødt smør
 • 100 g flormelis
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 80 g Ruby Chokolade fra Callebaut

Start med at lave kiksebunden. Kiksene hakkes i en minihakker eller slås i stykker i en pose, så de bliver til krummer. Dernæst blandes krummerne i en skål med Ruby Biscottino. Smelt herefter chokolade og smør i mikroovnen og bland det hele sammen. Kom massen ned i en kagering 18 cm beklædt med kageplast og sørg for, at kageringen står på det fad du ønsker at servere kagen på, da den kan være svær at flytte efterfølgende. Fordel den bløde kiksemasse godt ud i formen, så den har en nogenlunde lige overflade. Vær obs på, at kiksebunden bliver ret hård, og den kan derfor være svær at skære hvis bunden er for tyk. Kom herefter kiksebunden på køl i min. 30 min.

Når kiksebunden er helt kold og hård, kan du fordele et lag karamel udover bunden. Sørg for, at der er min. 1 cm ud til kanten hele vejen rundt, da karamellen ellers vil flyde ud af kagen, når du fjerner kageplasten. Det er derfor vigtigt, at karamellen “lukkes inde” af moussen. Du kan evt. strø lidt salt udover karamellen, hvis du ønsker saltkaramelsmag. Det gjorde jeg, og det var lækkert!

Kom herefter kagen på køl igen i min. 30 min.

Herefter kan du begynde på din brombærmousse. Udblød husblas i koldt vand i 10-15 min. I mens kommes bær, vanilje, citronsaft og sukker i en gryde og koges op. Lad det koge i 5 min. så bærrene er godt bløde. Sigt herefter massen, så bærrene siges fra og du har en brombærlage tilbage. Vrid husblassen fri for vand og kom den ned i den varme lage.

Herefter piskes fløden til en blød flødeskum. Når fløden er pisket, vendes den forsigtigt i bærlagen af 3-4 omgange. Dette er vigtigt at gøre over nogle gange, for at temperaturene langsomt ændres. Sker dette for hurtigt, vil husblassen få “et chok” og klumpe. Når moussen er rørt sammen hældes den over kagen, og kagen stilles straks på køl. Her skal den stå og sætte sig i min. 3 timer, men gerne natten over.

Hvis du ønsker at din kage skal pyntes med Ruby Smørcreme, kan du nu gå igang med denne, når kagen har sat sig. Start med at smelte chokoladen i mikroovnen, og lad den køle lidt af. I mens piskes smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt. Må meget gerne piskes 7-10 min.

Chokoladen piskes i, når den er kølet lidt ned. Herefter kan det være nødvendigt at sætte smørcremen lidt på køl, for at den har den rette konsistens, når den skal sprøjtes ud på kagen. Du kan tjekke konsistensen, ved at røre i smørcremen med en ske. Hvis den holder formen, når du kører en ske rundt deri, er den klar til udsprøjtning. Pas på, at den ikke bliver for hård, da den så vil være svær at sprøjte ud fra sprøjteposen.

Pynt herefter kagen med den pynt du ønsker, og nyd den! Den er lækker 🙂

8 tanker om “KIKSEBUND MED KARAMEL OG BROMBÆRMOUSSE”

 1. Hej Mette,

  Din karamel på kondenseret mælk – du skriver intet om at koge den først eller bare om den process. Har du bare kogt den (i dåsen i 2-3 timer) og derefter hældt på?

 2. Tror du den kan laves som portionsanrettet?
  Og hvor længe kan den stå inden servering? 🙂
  Ser lækkert ud, og perfekt til en nytårsdessert!

Skriv et svar