JULECOOKIES

Chewy julecookies med to slags chokolade

Til ca. 17 stk.:

  • 150 g smør
  • 2,5 dl brun farin
  • 1,5 dl sukker
  • 4 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt nelliker (gerne lidt mere, hvis du ønsker, at de skal smage meget af jul)
  • 0,5 tsk ingefær
  • 2 dl mørk chokolade (jeg brugte 67% fra Callebaut)
  • 1,5 dl lys/gold chokolade (jeg brugte gold chokolade fra Callebaut)

Start med at smelte smørret og kom herefter brun farin og sukker ned i smørret. Pisk massen på højeste hastighed i 1 min. Tilsæt herefter æg og vaniljesukker og pisk igen, indtil massen har samlet sig. Kom herefter alle de tørre ingredienser i og pisk det kort sammen. Til sidst vendes chokoladen i, og dejen stilles på køl i min. 1 time (kan sagtens stå op til 24 timer i køleskabet).

Tænd herefter ovnen på 180 grader alm. ovn. Tag den kolde dej ud af køleskabet og form kugler af dejen. Jeg vejede dejen af, så hver cookie vejede ca. 60 g. Det giver 17 cookies, og en bagetid på 15 min. Hver opmærksom på, at de selv flyder ud i ovnen, så jeg havde kun 6 cookies på en bageplade. Hvis du ønsker cookies’ne meget sprøde, kan du evt. give dem lidt længere. Mine cookies blev ret chewy – og LÆKRE!

Lad dem køle lidt af på bagepladen inden de flyttes over på en rist og køler helt af, inden de skal nydes. Opbevares bedst i en tætsluttet pose eller kagedåse. God fornøjelse!

Skriv et svar