Lækker brownie med masser af chokolade. Den smager skønt af chokolade, og er perfekt med fx en kugle vaniljeis, da den er tung og fyldig! Brownien er på ingen måder luftig, så hvis det er det du ønsker, skal du finde en anden 😉
Opskriften giver ca. 12 stykker brownie.
- 150 g smør
- 280 g sukker
- 150 g chokolade (jeg bruger 75 g af mørk og mælk)
- 3 æg
- 190 g hvedemel
- 40 g kakaopulver
- 50 g chokolade til toppen
- 50 g mandler til toppen
- et drys salt
Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovn).
Start med at smelte smørret i en skål i mikroovnen. Når smørret er smeltet, kommes sukkeret ned i skålen sammen med chokoladen. Rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Varm evt. lidt igen i mikroovnen, hvis chokoladen ikke er helt smeltet. Rør herefter æggene i. Herefter sigtes kakao og mel ned i massen og røres godt rundt.
Dejen fordeles i en bradepande (20x20cm) beklædt med bagepapir. Hak chokolade og mandler og fordel det på toppen af kagen. Pres mandler og chokolade let ned i dejen. Drys til sidst med lidt havsalt. Bag kagen i ca. 25-30 min. ved 170 grader. Tjek gerne løbende, så kagen ikke bages for meget, da den så bliver til den tørre side. Der må gerne sidde en lille smule dej på kniven, når du stikker i kagen.
Lad kagen køle af, og nyd den herefter med et glas koldt mælk, en kop kaffe og evt. en kugle vaniljeis.
Kagen holder sig lækker i ca. 3-4 dage i køleskabet i en lukket beholder.