Lækre chokolade cookies
Du skal selvfølgelig være fuldstændig pjattet med chokolade, for at du kommer til at dele denne store begejstring. Men hey – hvem er ikke det?
15 store cookies:
- 150 g hvedemel
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 115 g smør (stuetemperatur)
- 1 dl brun farin
- 1/2 dl sukker
- 1 stort æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk honning
- 4 dl chokoladeknapper
Start med at smelte halvdelen af chokoladen i mikroovnen. Kom herefter mel, bagepulver, salt, kakao og vaniljesukker i en skål. I en anden skål piskes smør, brun farin og sukker sammen. Når det er godt blandet sammen, tilsættes den smeltede chokolade. Pisk ca. 2 min. Tilsæt herefter æg og honning. Pisk ca. 1 minut mere. Herefter tilsættes melblandingen lidt efter lidt mens der piskes på laveste hastighed. Når dejen er ensartet stoppes der med at piske. Til sidst vendes de sidste 2 dl chokoladeknapper i dejen.
Dejen skal nu fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom en god spiskeskefuld dej på ad gangen, og form den forsigtigt, så den er nogenlunde rund. Vær opmærksom på, at dejen flyder meget ud i ovnen, så der skal være god plads omkring “dejklumpen”. Det mest optimale er at bage seks cookies ad gangen, da de så har plads til at flyde ud. Bag dem nu i ovnen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 18 min.
Lad dem køle af inden de nydes!
Mig de ser lækre ud hvilke chokoladeknapper vil du anbefale at bruge?
Hej Line.
De er så lækre! Jeg brugte selv callebaut – mørke chokoladeknapper, og de er rigtig gode, fordi de har så dyb en chokoladesmag. Så dem vil jeg anbefale 🙂
God weekend