HAVREGRYNSCOOKIES MED CHOKOLADE

Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder

MUMS! De er virkelig lækre. Nødderne kan udskiftes med fx mandler eller valnødder, de kan også helt udelades.

Til 18 stk:

  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 180 g smør (stuetemperatur)
  • 2 dl brun farin
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 stort æg
  • 4 dl havregryn
  • 3 dl chokoladeknapper
  • 1 dl hasselnødder

Start med at blande mel, bagepulver, kanel og salt i en skål. Pisk herefter det stuetempererede smør sammen med sukker og brun farin. Du skal piske ca. 2 min. Tilsæt herefter æg, honning og vaniljesukker. Pisk yderligere 1 min. Herefter skal melblandingen tilsættes lidt ad gangen mens der piskes på laveste hastighed. Herefter tilsættes havregrynene. Hak herefter nødderne, og vend dem i dejen sammen med chokoladeknapperne.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til kugler – jeg fik 18 stk. af 60 gram. Læg kuglerne på bagepladen. Tryk dem lidt flade (se billede). Bag dem i ca. 14 min. ved 200 grader (almindelig ovn).

Skriv et svar