Havregrynscookies med chokolade og hasselnødder
MUMS! De er virkelig lækre. Nødderne kan udskiftes med fx mandler eller valnødder, de kan også helt udelades.
Til 18 stk:
- 3 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 180 g smør (stuetemperatur)
- 2 dl brun farin
- 1 dl sukker
- 1 spsk honning
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 stort æg
- 4 dl havregryn
- 3 dl chokoladeknapper
- 1 dl hasselnødder
Start med at blande mel, bagepulver, kanel og salt i en skål. Pisk herefter det stuetempererede smør sammen med sukker og brun farin. Du skal piske ca. 2 min. Tilsæt herefter æg, honning og vaniljesukker. Pisk yderligere 1 min. Herefter skal melblandingen tilsættes lidt ad gangen mens der piskes på laveste hastighed. Herefter tilsættes havregrynene. Hak herefter nødderne, og vend dem i dejen sammen med chokoladeknapperne.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til kugler – jeg fik 18 stk. af 60 gram. Læg kuglerne på bagepladen. Tryk dem lidt flade (se billede). Bag dem i ca. 14 min. ved 200 grader (almindelig ovn).