TALKAGE – BROWNIE MED CHOKOLADECREME

Talkage lavet på brownie med goldchokolade-creme.

Lav gerne goldchokolade cremen først, da den skal stå min. 5 timer i køleskabet (kan sagtens stå på køl natten over).

Opskriften giver 2 brownies, så der kan laves to tal.

  • 300 g smør
  • 560 g sukker
  • 300 g chokolade (jeg bruger mørk- og mælkechokolade)
  • 6 æg
  • 380 g hvedemel
  • 70 g kakaopulver
  • et drys salt

Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovn).

Start med at smelte smørret i en skål i mikroovnen. Når smørret er smeltet, kommes sukkeret ned i skålen sammen med chokoladen. Rør det sammen indtil chokoladen er helt smeltet. Varm evt. lidt igen i mikroovnen, hvis chokoladen ikke er helt smeltet. Rør herefter æggene i. Herefter sigtes kakao og mel ned i massen og røres godt rundt.

Dejen fordeles i to bradepander (ca. 20x30cm) beklædt med bagepapir. Drys til sidst med lidt havsalt. Bag kagen i ca. 30 min. ved 170 grader. Tjek gerne løbende, så kagen ikke bages for meget. Der må gerne sidde en lille smule dej på kniven, når du stikker i kagen.

Lad kagerne køle helt af, før de skæres ud i de ønskede tal. Jeg har printet skabeloner fra printland.dk, som gør det nemt at få tallene pæne.

Goldchokolade-creme:

  • 260 g Gold Chokolade fra Callebaut
  • 4 dl fløde
  • 3 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand. Kom herefter fløden op i en kasserolle, og varm den langsomt op til lige under kogepunktet. Vej chokoladeknapperne af, og kom dem op i en skål. Når fløden er lige under kogepunktet, hældes den over chokoladeknapperne. Rør forsigtigt rundt, indtil al chokolade er smeltet. Hæld evt. massen gennem en lille si, for at sikre at der ikke er små klumper tilbage. Vrid herefter husblassen fri for vand, og kom den ned i den lune masse. Rør godt rundt.

Læg husholdningsfilm helt ned i skålen, så det rører chokoladecremen, og stil så skålen i køleskabet i min. 5 timer (eller indtil massen er kølet til 5 grader).

Herefter piskes cremen i 1-2 minutter med elpisker – pas på den ikke skiller 🙂

Kom cremen i en sprøjteposen med ønsket tyl og fordel på kagen. Pynt med ønsket pynt, fx bær, marengs, krymmel eller lign.

Opbevares i køleskabet, men tag den gerne ud 30-60 min inden den skal nydes.

 

Skriv et svar