Kardemommesnurrer med kanel
Skønne smagfulde snurrer, som smager fantastisk – især når de er lune.
Opskrift 12 stk:
Dej:
- 2,5 dl mælk
- 25 g gær
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemomme
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- 75 g smør
Remonce:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
Hvis du ønsker mere smag af kardemomme end kanel, tilsættes 2 tsk kardemomme.
NB: Snurrerne er nemmest at lave på en røremaskine, da smørret skal æltes ind i dejen efter melet er tilsat. Kan dog også gøres i hånden, hvis man er tålmodig og stærk 😉
Opløs gæren i mælk. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt. Rør godt rundt. Herefter skal melet tilsættes lidt efter lidt i mens der røres. Når dejen er ensartet tilsættes smørret i små stykker. Ælt indtil dejen er glat og fin. Lad nu dejen hæve tildækket i min. 1 time.
Når hævetiden er ved at være ovre, kan du begynde på remoncen. Kom det bløde smør i en skål sammen med sukker, kanel og kardemomme. Rør det godt rundt.
Når dejen er hævet, er det tid til at forme kardemomme-snurrerne.
- Dejen skal rulles ud til en stor firkant.
- Herefter smøres remoncen på halvdelen af firkanten.
- Når remoncen er smurt på, folder du den “bare” halvdel af firkanten henover den del smurt med remonce.
- Nu står du med en rektangel, med dej øverst og nederst og remonce i midten. Nu skal du rulle forsigt med kagerullen, så rektanglen bliver større og fladere.
- Så skal der skæres. Det gøres nemmest med en pizzakniv. Du skærer nu rektanglen i stykker, der er ca. 2 cm. brede eller så det passer med 12 stykker.
- Nu skæres hver enkelt “strimmel” op, så den deles i to på den lange led – de to strimler skal dog stadig hænge sammen i toppen, så du skærer ikke helt igennem.
- De to strimler snoes sammen og herefter snurres dejstrimlen rundt om dine fingre, så du ender med en lille fin snurre. Improviser gerne her!
Se evt. min how-to video i dette indlæg, hvis du vil se det på video.
Snurrerne skal nu bages i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 16-18 min.