EFTERÅRSBOLLER MED ÆBLE, MARCIPAN OG KANEL

Skønne efterårsboller

Efterårets udgave af en fastelavnsbolle er nu en realitet! De er lækre, svampede og fyldt med god smag.


Opskrift 9 stk:

Dej:

  • 1,5 dl mælk
  • 65 g smør
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 400 g hvedemel

Fyld:

  • 80 g marcipan
  • 80 g smør
  • 1 dl æblemos
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kanel

Andet (kan undværes):

  • Æg til pensling
  • Hakkede mandler
  • Rørsukker

Lun mælk og smør i en gryde eller i mikroovnen. Når smørret er smeltet og mælken er lillefingervarm tilsættes gæret og opløses. Kom herefter æg, sukker, salt og vaniljesukker i mælkemassen og rør godt rundt. Tilsæt så melet og rør indtil dejen er ensartet. Ælt gerne dejen lidt. Kom den herefter i en skål og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 1,5 time.

Mens dejen hæver, kan fyldet laves. Riv marcipanen og bland det med smør, sukker og kanel. Rør godt rundt. Kom herefter æblemosen i og rør rundt.

Rul nu dejen ud. Skær dejen i 9 stykker (nemmest med en pizzaskærer). Kom en klat fyld på hvert stykke dej. Fold enderne sammen og tryk godt sammen, så dejen samler sig og du undgår, at fyldet ryger ud under bagningen (se video nederst).

Lad nu bollerne hæve i 1/2-1 time. Det er vigtigt at lade bollerne hæve, da det mindsker risikoen for at bollerne revner og fyldet ryger ud. Pensl med æg og drys med hakkede mandler og rørsukker.

Bag nu bollerne i ovnen i ca. 15-18 min. ved 200 grader varmluft.

Skriv et svar