GULERODSBRUD

Skønne gulerodsbrud – bløde og saftige!


Opskriften giver ca. 18 stk.

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 dl olie
  • 3 spsk sukker
  • 4 små tsk salt
  • ca. 1 kg mel
  • 200 g gulerødder – revet
  • 100 g solsikkekerner
  • 2 æg

Start med at oplæse gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, sukker og salt – rør godt rundt. Tilsæt nu melen og bland/ælt dejen godt sammen. Dejen stilles til hævning i en time.

Når dejen har hævet i en time, tilsættes æg, de revne gulerødder og solsikkekernerne. Bland det godt ind i dejen. Nu fordeles dejen i “klumper” på en bageplade belagt med bagepapir.

Bruddene bages så i ovnen i ca. 12 min. ved 225 grader varmluft. Lad dem gerne køle af på en bagerist – men husk at smag en mens de er lune 🙂

Velbekomme!

4 tanker om “GULERODSBRUD”

  1. Hej Mette
    Mine bliver hver gang helt flade, hvilket er irriterende, da de er møg svære at skære over. Ved du hvordan det kan være de blir flade?

    1. Hej Sabine

      Næ… Det gør mine aldrig. Bruger du samme mængde gær og mel? Tænker det evt. kan være at din dej er mere flydende end min. Mine flyder nemlig slet ikke ud, når de kommer i ovnen. De hæver tværtimod opad.
      Prøv at lave højere “klumper” når du fordeler dem på bagepapiret – og hvis dejen er meget våd, så tilføj lidt mere mel.

      Håber det lykkes for dig 🙂

      Kagekram herfra

  2. Ok det vil jeg prøve. Min dej er ret klistret faktisk men bruger en bagevægt så det burde passe ifht mængde osv

    Jeg prøver med mere mel næste gang

  3. Pingback: SQUASHBRUD - mættemette

Skriv et svar