BANANKAGE MED RUBYMOUSSE

Svampet banankage med chokolade, pyntet med rubymousse

Ønsker du ikke et hjerte, kan du med fordel halvere portionen, og bage den i en springform på 20 cm.

Kage til ca. 15-18 personer.

Banankage:

  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 70 g kokos (kan undlades)
  • 3 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 260 g mel
  • 160 g smør
  • 6 modne bananer
  • 200-250 g hakket chokolade (eller chokoladeknapper)

Rubymousse:

  • 5 dl fløde
  • 210 g ruby chokolade
  • 3 blade husblas

Kagen:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Start med at piske æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Bland kokos, mel og bagepulver i en skål og kom det ned i æggemassen mens det forsigtigt vendes rundt. Smelt nu smørret og kom det ned i massen, sammen med de mosede bananer. Til sidst vendes chokoladen i dejen og der røres indtil dejen er ensartet.

Ønsker du at lave et hjerte, bages kages i hhv. en firkantet form på 20×20 cm og en rund springform 20 cm i diameter.

Ønsker du ikke et hjerte, kan du, som nævnt øverst i opskriften, halvere opskriften og bage kagen i en springform med 20 cm. i diameter.

Beklæd den firkantede form og bunden af en springform med bagepapir og kom herefter dejen i formene. Dejen skal fordeles, så højden på kagerne er ca. det samme. Du kan tjekke ved at sætte en kniv ned i formen, og se hvor langt dejen går op. Bag nu kagerne i ca. 35-40 min. ved 175 grader varmluft. Tjek efter om kagerne er bagt nok, inden de tages ud.

I mens kagerne er i ovnen, kan du begynde på rubymoussen.

Når kagerne er kølet af, sættes de på et stort fad. Den runde kage deles i to på midten, og danner “buerne” i hjertet.

Rubymousse:

Udblød husblas i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm herefter fløden i en lille gryde. Når fløden er lige under kogepunktet hældes den over chokoladen. Rør godt rundt, så al chokoladen smelter. Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned i den lune masse. Rør godt rundt igen. Hæld massen igennem en sigte, så eventuelle klumper siges fra.

Læg husholdningsfilm helt ned på massen, og kom den i køleskabet i min. 3 timer.

Når massen er helt kold (5 grader) piskes den op. Den skal piskes, så den er stiv nok til at holde mønsteret ved udsprøjtning. Pas dog på, at du ikke pisker for meget, for så vil cremen skille.

Kom moussen i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagen i det ønskede mønster.

Skriv et svar