ÆBLEKAGE MED MARCIPAN OG KANEL

Lækker, nem og smagfuld æblekage

Denne æblekage er helt fantastisk – især når den er lun og serveres med en klat flødeskum.

Til et lille ildfast fad:

  • 5 æbler
  • 100 g marcipan (jeg bruger den fra Odense Marcipan)
  • 120 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1/4 liter fløde – pisket til flødeskum

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

Start med at skære æblerne i skiver. Jeg fjernede skrællen, for at den var ekstra børnevenlig. Æblerne skal skæres i tynde skiver, ca. 3-4 mm. Kom alle æbleskiverne i et ildfast fad. Herefter blandes marcipan, smør, kanel, havregryn, hvedemel, sukker og salt i en skål og æltes godt sammen med fingrene. Smuldr så blandingen ud over æblerne. Bag nu æblekagen i ovnen i ca. 30-35 min. Kagen er færdig når æblerne er bløde og crumblen er sprød.

Lad kagen køle lidt af, og nyd den herefter med en klat flødeskum.

Skriv et svar