Chokoladesnegle med kakaoremonce og chokoladeknapper
Bløde, svampede og saftige snegle med masser af chokolade! MUMS – de er virkelig lækre.
Opskrift på ca. 15-18 snegle (passer i en bradepande 20×30 cm)
Til dejen:
- 2,5 dl. letmælk
- 25 g. gær
- 1 æg
- ca. 500 g hvedemel
- 80 g sukker
- 1 tsk salt
- 80 g smør
Til kakaoremoncen:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1,5 spsk kakao
- 50 g små chokoladeknapper (eller hakket chokolade)
Dejen er lettest at lave på en røremaskine, da smørret skal æltes ind i dejen.
Først skal gæren opløses i mælken. Tilsæt herefter æg, sukker og salt. Så skal melet tilsættes lidt af gangen. Når alt melet er rørt i, og dejen har samlet sig skal smørret tilsættes. Skær smørret i tern og rør det i dejen lidt efter lidt, det kan tage lidt tid før alt smørret er rørt ind i dejen. Når dejen er glat og smidig er den klar til at hæve. Den skal hæve tildækket i ca. 1 time, men tager slet ikke skade af at hæve længere! Dejen kan også sagtens hæve natten over, så skal den bare sættes i køleskabet.
I mens dejen hæver, kan remoncen laves, så den er klar. Smør, sukker og kakao røres godt sammen. Det er en fordel hvis smørret har stået i stuetemperatur i ca. en time, så det er blødt og dermed nemmere at røre sammen.
Når dejen er færdighævet, rulles den ud på bordet i en firkant. Remoncen smøres på og herefter drysses chokoladeknapperne udover remoncen. Herefter rulles dejen sammen og skæres ud i snegle. Beklæd den ønskede form med bagepapir i bunden (jeg brugte en bradepande i str. 20×30 cm). Læg herefter sneglene ned i springformen ved siden af hinanden. De skal gerne have lidt plads omkring sig i formen, så de kan hæve sig store. Hvis man ligger dem for tæt, hæver sneglene opad.
Lad nu sneglene hæve yderligere 30 min. inden de bages i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 15 min.
Jeg vil klart anbefale at bage disse snegle i en bradepande, da det gør dem mest saftige og bløde! Derudover sikrer det, at remoncen holdes i sneglene.