RABARBERTRIFLI – KOMPOT OG MARCIPANCRUMBLE

Syrlig og sød rabarbertrifli med marcipancrumble, rabarberkompot og flødeskum

MUMS, siger jeg bare! Rabarber er i sæson, og jeg var så heldig at få en stor portion af en af mine kollegaer. Det er altså fantastisk, når man ikke selv har rabarber i sin lille have. Men til dig der har, eller dig der gerne vil købe rabarber, så er denne opskrift altså perfekt. Helt perfekt kombination mellem den syrlige rabarberkompot og det søde flødeskum, med et twist af knasende marcipancrumble.

Til 4 store glas eller 8 små:

Marcipancrumble: 

  • 100 g marcipan (jeg bruger den fra Odense Marcipan)
  • 120 g smør
  • 60 g havregryn
  • 60 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 1 knivspids salt

Rabarberkompot:

  • 375 g rabarber
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk sukker

Flødeskum

  • 1/4 l fløde

Start med at lave marcipancrumblen. Kom alle ingredienserne i en skål og mas det sammen med fingrene. Kom massen på en bageplade beklædt med bagepapir – sørg for at sprede crumblen lidt ud på pladen. Bag den i ovnen i ca. 20 min. ved 180 grader varmluft. Rør rundt i crumblen undervejs. Lad herefter crumblen køle helt af.

I mens crumblen er i ovnen, kan rabarberkompotten laves. Vask rabarberne godt og skær dem i små stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljesukker. Lad kompotten koge op og lad den stå i ca. 10 min. Kompotten er færdig, når det meste af vandet er kogt fra og du har en konsistens der er lidt tyndere end havregrød.

Lad kompotten køle helt af.

Når både crumble og kompot er kølet af, piskes fløden til flødeskum. Herefter fyldes først marcipancrumblen i et glas, herefter rabarberkompot og til sidst kommes flødeskum i glasset.

Skal helst nydes hurtigst muligt, for at crumblen bevarer sin sprødhed. Lav evt. delelementerne klar og anret lige inden desserten skal nydes.

Skriv et svar