Verdens bedste chokoladecookies!

De bedste chokoladecookies jeg har smagt!

Til ca. 17 stk.:

 • 150 g smør
 • 2,5 dl brun farin
 • 1,5 dl sukker
 • 2 æg
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 4 dl hvedemel
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 0,5 tsk natron
 • 2 dl mørk chokolade (jeg brugte 815 fra Callebaut)
 • 2 dl lys/gold chokolade (jeg brugte Gold chokolade fra Callebaut)
  Du kan bruge lige den chokolade du synes, eller den du har på lager 🙂 De bliver lækre lige meget hvad!

Start med at smelte smørret og kom herefter brun farin og sukker ned i smørret. Pisk massen på højeste hastighed i 1 min. Tilsæt herefter æg og vaniljesukker og pisk igen, indtil massen har samlet sig. Kom herefter mel, salt, bagepulver og natron i og pisk det kort sammen. Til sidst vendes chokoladen i med en dejskraber, og dejen stilles på køl i min. 1 time (kan sagtens stå op til 24 timer i køleskabet).

Tænd herefter ovnen på 180 grader alm. ovn. Tag den kolde dej ud af køleskabet og form kugler af dejen. Jeg vejede dejen af, så hver cookie vejede ca. 60 g. Det giver 17 cookies, og en bagetid på 15 min. Hver opmærksom på, at de selv flyder ud i ovnen, så jeg havde kun 6 cookies på en bageplade. Hvis du ønsker cookies’ne meget sprøde, kan du evt. give dem lidt længere. Mine cookies blev ret chewy i midten med en sprød kant – lige som de, i min optik, helst skal være!

Lad dem køle lidt af på bagepladen inden de skal nydes. Opbevares bedst i en tætsluttet pose eller kagedåse. God fornøjelse!

Tip: For at gøre livet endnu nemmere, kan du gemme overskydende dej (lav evt. dobbeltportion) i fryseren. Vej dejen af i kugler af 60 g, og læg dem i en lufttæt beholder. Når du ønsker friskbagte cookies, ligger du 6 cookiekugler på en bageplade, lader dem ligge i 20-30 min. mens ovnen varmer op, og derefter bager du dem i 15 min, og vupti – så har du friskbagte cookies uden besvær.

Skriv et svar