HJEMMELAVET HYLDEBLOMSTSAFT

Hyldeblomstsaft med citron og masser af kærlighed

Hjemmelavet hyldeblomstsaft er altså bare noget andet end det man kan købe. Jeg synes det smager skønt, og så er det også lidt hyggeligt selv at høste hyldeblomsterne og derefter lave det til en lækker saft.

Ca. 2,5 liter saft:

  • 50 skærme hyldeblomster
  • 2 store, økologiske citroner
  • 2 liter vand
  • 1000 g sukker

Start med at klippe hyldeblomsterne til, så du kun har skærmene tilbage. Klip så meget af stilkene væk som muligt, da de nemt kan give saften en bitter smag!

Kom herefter 2 liter vand og 1000 g sukker i en gryde og kog det op indtil sukkeret er opløst. Tag herefter gryden af varmen og kom hyldeblomsterne i. Skær citronerne i skiver og kom dem ned i gryden. Jeg gav citronerne et tryk inden jeg lagde dem i gryden, så saften blev blandet med saften.

Lad gryden stå ved stuetemperatur med et låg over indtil det er kølet af. Rør et par gange undervejs. Når saften er stuetemperatur kommes den i køleskabet med et låg over. Her skal den stå og trække i 4 dage. Rør i saften min. 1 gang om dagen.

Når de fire dage er gået og saften dufter skønt af hyldeblomst – sies den igennem en sigte. Herefter skal saften sies endnu en gang, denne gang gennem et rent viskestykke. Jeg brugte en af de tyndeste viskestykker jeg havde, og det fungerede godt.

Kom herefter saften i flasker. Jeg fyldte det meste af saften i plastikflasker, for at kunne fryse det ned indtil det skal bruges. Når saften skal bruges, tages det op af fryseren og sættes i køleskabet for langsom optøning.

Jeg håber I har mod på selv at gå igang med hyldeblomsterne. Det er al ventetiden værd og smager så fantastisk!

Skriv et svar