PIZZABOLLER

Pizzaboller

Perfekte boller til madpakken når ungerne, manden eller du skal forkæles lidt ekstra. De er lækre både lune og kolde! Og så tager det ingen tid at komme sådan en bandit ned i madpakken.


Opskrift 12 stk.:

  • 3 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 dl olie
  • 1 tsk salt
  • Ca. 450 g manitoba-hvedemel (du kan også bruge almindeligt hvedemel)
  • Fyld efter eget valg – jeg brugte tomatsovs, skinke, ost og oregano

Start med at opløse gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie og salt. Kom nu melet i og ælt dejen godt sammen.

Lad nu dejen hæve i min. 1 time.

Del dejen i to klumper og rul den ene klump flad. Skær nu (evt. med en pizzaskærer), så dejen deles i 6 flade stykker. Kom lidt tomatsovs på hvert stykke og fyld herefter den fyld på du ønsker. Fold enderne af dejen sammen og luk dem godt. Dette gøres ved at klemme dejen godt sammen og herefter lægge “lukningen” ned mod bagepapiret. Se evt. video nederst i dette indlæg.

Lad nu pizzabollerne hæve i ca. 30 min. inden de smøres med æg og drysses med ost.

Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 15 min.

Opbevares i tætlukket emballage (evt en pose) i køleskabet, hvis ikke de skal spises med det samme.

Skriv et svar