BLØDE BURGERBOLLER

Skønne, bløde burgerboller med en luftig og let konsistens

Hjemmebagte burgerboller kan ofte blive meget tunge og bastante. Det ville jeg gerne lave om på, og dermed fik jeg eksperimenteret mig frem til denne skønne opskrift. De er nemme at lave, men kræver lidt hævetid for at blive luftige – men det venter man jo gerne på 😉


Opskrift – ca. 6 stk.

  • 1,5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 30 g smør
  • 30 g gær
  • 40 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Sammenpisket æg til pensling
  • Sesamfrø

Start med at lune vand og mælk i en gryde, så smørret herefter kan smeltes heri. Rør så gæren ud i den lune blanding. Tilsæt herefter sukker og salt. Til sidst blandes melet i lidt efter lidt. Ælt dejen (enten på røremaskine eller i hånden) indtil dejen er smidig og glat. Lad nu dejen hæve i en skål med et viskestykke over i ca. 45 min.

Når dejen er hævet, skal den formes til burgerboller. Du kan enten lave bollerne i hånden – altså “trille” dem runde. Du kan også rulle dejen ud på bordet med en kagerulle, så den er ca 1,5-2 cm tyk og derefter trykke bollerne ud med et glas/en skål (alt efter hvor store de skal være).

Jeg prøvede begge metoder, og resultatet blev lige godt, så du kan jo gøre det du helst vil.

Når alle boller er formet og ligger på bagepladen sprøjter du dem med lidt vand. Jeg brugte en forstøver – hvis du gør det med hænderne, så vær opmærksom på at de ikke skal have ret meget vand på sig.

Herefter tildækkes de med et viskestykke og hæver yderligere 1 time. Pensl herefter bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag nu bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 8 min.

Lad bollerne køle af – kan evt. varmes op inden de skal spises.

2 tanker om “BLØDE BURGERBOLLER”

    1. Mærkeligt, det gør mine aldrig.
      Måske har mælke-blandingen været for varm da du kom gæren i. Så “dræbes” gæren 🙂

      Ellers ved jeg desværre ikke hvad det kan skyldes. Har bagt efter min opskrift 6 gange, og de bliver altid luftige 🙂

Skriv et svar