Pasta med kødsauce aka. spagetti bolognese
Indeholder reklame for www.detitalienskekoekken.dk
Til 4 personer:
- 500 g hakket oksekød
- 1 stort rødløg
- 100 g bacon i tern
- 2 gulerødder
- 2 spsk balsamico
- 4 kviste frisk timian
- 280 g pastasauce
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dl mælk
- 2 spsk olivenolie med rosmarin
- Krydderier: Chili, ingefær, cayennepeber, salt, muskatnød og paprika
- Evt. parmasan
- 500 g pastabånd
Kom olivenolie i en gryde og varm den godt op. Steg baconternene indtil de er sprøde. Kom dem over på et stykke køkkenrulle. Hak løget fint og kom det i gryden, brun løgene godt sammen med timian. Tilsæt herefter det hakkede oksekød og steg det indtil det er brunt. Tilsæt pastasauce, tomatpuré og mælk og kog det hele op. Riv gulerødderne og kom dem i. Smag til med krydderier. Jeg tilsatte også 3 spsk revet parmasan. Kom også ca. 2/3 af baconen i kødsaucen.
Lad kødsaucen simre under låg i ca. 45 min. Husk at røre i kødsaucen undervejs. Smag igen på kødsaucen – hvis den stadig er meget “vandet” koger du den op og lader den koge uden låg i ca. 5 min. Hvis den er for “tør” tilsættes lidt mere mælk.
Kog pastaen 10-12 min, så den er klar til at spise sammen med kødsaucen. Drys med parmasan og bacontern!