KARTOFFEL-PORRE SUPPE

Cremet kartoffel-porre suppe med spinat

Denne suppe har en dejlig smag, og så er den billig og nem at lave! Fantastisk! Den kræver ikke nogle mærkelige ingredienser, og så har den bare en dejlig cremet konsistens!

Denne portion er passende til en forret til 4 personer (skal den bruges som hovedret, vil jeg anbefale at gange opskriften med 1,5 eller 2, hvis I er 4):

  • 1 porre
  • 700 g kartofler uden skræl
  • 1 rødløg
  • 9 dl grøntsagsboullion (9 dl vand + 2 terninger)
  • 2 håndfulde spinat
  • 1,5 dl fløde (jeg brugte 38%)
  • Salt, ingefær, chili og peber
  • Bacon til toppen

Start med at skrælle kartoflerne og skære dem i tern. Kom dem i en gryde. Skyl porren og skær den i skiver. Kom den op til kartoflerne. Skræl rødløget og del det i tern – kom også det op i gryden. Kom nu de 9 dl vand og 2 boullionterninger op i gryden og kog det op. Når vandet koger, sætter du låg på gryden og lader det simre i ca. 15 min. Efter ca. 10 min. kommer du spinaten ned i gryden. Når det er færdigsimret, tjekker du med en gaffel, om kartoflerne er bløde. Hvis de er bløde, finder du stavblenderen (eller en anden blender) frem. Blend det hele til en ensartet masse. Hvis du synes suppen er for tynd, stiller du op for varmen og lader den koge, så noget af væsken fordamper. Husk at røre i mens. Er den for tynd, tilsættes lidt mere boullion. Når den har den ønskede konsistens, tilsætter du fløde. Rør rundt. Smag herefter til med krydderier.

Steg herefter bacon og kom det på toppen af suppen, når du anretter. Du kan også tilføje lidt fløde og evt. lidt dild.

Skriv et svar