One pot quinoa med kylling og cashewnødder
Sund og velsmagende hverdagsret – kan også bruges som “tøm køleskabet” ret 🙂
Til 4 personer:
- 2 store kyllingebryster
- 2 dl quinoa – jeg bruger dem fra Finax
- 1 rødløg
- 1/2 brocolihoved
- En håndfuld cherrytomater
- 100 g slikærter
- 1 spsk kokosolie (smagsneutral)
- 1 fed hvidløg
- 3 dl vand + én terning hønseboullion
- Blue dragon cooking sauce (kan fås i netto) – du kan fx bruge rød karrypasta i stedet
- Salt, cayennepeber, ingefær
- En håndfuld cashewnødder og 2 cherrytomater til toppen
Start med at stege kyllingebrysterne – riv derefter kødet fra hinanden med to gafler. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand. Del broccolien i små buketter. Hak rødløget fint. Skær tomaterne i mindre stykker og halver slikærterne. Snit også hvidløget. Kom nu alle ingredienser, undtagen cashewnødder og tomater til toppen, i en stor pande (med høje kanter, alternativt en gryde). Varm det hele op, så det begynder at koge. Kom herefter låg på gryden og lad det simre i ca. 20 min. Hvis der stadig er meget vand tilbage, når retten er færdig, kan du evt. hælde det fra og lad det stege yderligere 3 min. Husk at røre i retten undervejs.
Når retten er færdig, kommer du cashewnødder og cherrytomater på toppen.
TIP: Du kan sagtens skifte nogle af grøntsagerne i denne ret ud med de grøntsager du lige har i dit køleskab. Kun fantasien sætter grænser!