ONE POT QUINOA M. KYLLING OG CASHEWS

One pot quinoa med kylling og cashewnødder

Sund og velsmagende hverdagsret – kan også bruges som “tøm køleskabet” ret 🙂

Til 4 personer:

  • 2 store kyllingebryster
  • 2 dl quinoa – jeg bruger dem fra Finax
  • 1 rødløg
  • 1/2 brocolihoved
  • En håndfuld cherrytomater
  • 100 g slikærter
  • 1 spsk kokosolie (smagsneutral)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl vand + én terning hønseboullion
  • Blue dragon cooking sauce (kan fås i netto) – du kan fx bruge rød karrypasta i stedet
  • Salt, cayennepeber, ingefær
  • En håndfuld cashewnødder og 2 cherrytomater til toppen

Start med at stege kyllingebrysterne – riv derefter kødet fra hinanden med to gafler. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand. Del broccolien i små buketter. Hak rødløget fint. Skær tomaterne i mindre stykker og halver slikærterne. Snit også hvidløget. Kom nu alle ingredienser, undtagen cashewnødder og tomater til toppen, i en stor pande (med høje kanter, alternativt en gryde). Varm det hele op, så det begynder at koge. Kom herefter låg på gryden og lad det simre i ca. 20 min. Hvis der stadig er meget vand tilbage, når retten er færdig, kan du evt. hælde det fra og lad det stege yderligere 3 min. Husk at røre i retten undervejs.

Når retten er færdig, kommer du cashewnødder og cherrytomater på toppen.

TIP: Du kan sagtens skifte nogle af grøntsagerne i denne ret ud med de grøntsager du lige har i dit køleskab. Kun fantasien sætter grænser!

Skriv et svar