Mørbradgryde med løg, champignon og bacon! MUMS
Den her skønne brune ret står meget højt på min yndlingsliste! Nem at lave og dejlig, fyldig smag. Perfekt weekendmad, især hvis man ikke er fløde-forskrækket 😉
Opskrift til 4 personer:
- 1 svinemørbrad – ca. 500 g.
- 2 store (rød)løg (eller 3 små)
- 250 g champignon
- 150 g bacon
- 4 kviste timian
- 1,5 dl æblemost
- 5 dl fløde 38% (kan erstattes med madlavningsfløde eller cremefine)
- 1 spsk sennep
- 0,5-1 tsk cayennepeber
- Salt, peber, paprika
- Smør til stegning
- Evt. madkulør
- Ris til 4 personer
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Start med at afpudse svinemørbrad og skær den herefter i ca. 2,5 cm tykke stykker. Smelt noget smør på panden og kom mørbraden på sammen med timiankvistene. Steg 2-3 min. på hver side og læg stykkerne op i et ildfast fad. Herefter skæres bacon i små stykker og kommes på panden. I mens hakkes løgene fint og champignon renses og skæres i små stykker. Når baconen har fået lidt farve kommes løg og champignon på panden. Steg det godt igennem indtil løg og champignon er bløde. Tilsæt så æblemosten og kog det op i ca. 1 minut. Herefter tilsættes fløde, sennep og cayennepeber. Varm nu det hele op og lad det simre i ca. 5 min. Smag til med salt, peber og paprika og tilsæt evt. madkulør, hvis du ønsker en brunere farve.
Hæld sovs og indhold over i det ildfaste fad til svinemørbraden og kom så fadet i ovnen. Retten skal nu simre videre i ovnen i ca. 30 min.
I mens kan risene koges.
Når de 30 min. er gået, kan retten nydes. Velbekomme! 🙂