Lækreste, nemme nøddebund med flødeskum og hindbær
En nøddebund (24 cm springform):
- 3 æg
- 200 g sukker
- 200 g mandler (eller hasselnødder)
- 75 g mørk chokolade (kan sagtens undlades)
Til pynt:
- 3-4 dl fløde
- Friske bær
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Hak nødderne – de skal hakkes ret fint, men der må gerne være nogle lidt større stykker også. Vend nødderne i æggemassen sammen med chokoladen.
Kom bagepapir i bunden af en 24 cm springform og hæld massen heri. Bag i ca. 30-35 min.
Lad kagen køle helt af og vend den ud på et fad (med bunden opad). Pisk herefter fløden til skum og kom den på kagen – evt med en sprøjtepose og tyl, så der kan laves et fint mønster. Pynt til sidst kagen med friske bær og evt. hakket chokolade.
Bunden kan sagtens fryses, hvis den først skal bruges senere. Frys den i springformen, da den ellers er svær at flytte på, uden den går i stykker.