LUFTIGE BOLLER MED HØRFRØ OG SOLSIKKEKERNER

Lækre, luftige boller bagt med ølands- og hvedemel

Luftige boller uden surdej. Det er virkelig min favorit! Og det er de her. De er sprøde, luftige og svampede indeni. Der kan tilsættes kerner/frø efter eget valg. Jeg brugte hørfrø og solsikkekerner, da det er mine yndlings!

Disse boller er lavet med min Ankarsrum Assistent røremaskine, som jeg bare er så glad for. Den ælter dejen super godt. Du kan læse mere om maskinen her, hvis det har din interesse.

Til ca. 20-22 boller skal du bruge:

  • 33 cl øl
  • 7 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 100-150 frø/kerner efter eget valg (jeg brugte 75 g hørfrø og 75 g solsikkekerner)
  • 300 g ølandshvedemel
  • 700-800 g hvedemel

Hæld øl og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt herefter olie og salt. Bagefter tilsættes kerner/frø. Til sidst tilsættes melet. Rør dejen på en røremaskine i ca. 15 min. indtil dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 3 timer.

Kom noget mel på bordpladen og hæld dejen ud på bordet, når den er færdighævet. Det er vigtigt, at der ikke æltes yderligere, da dejen skal bevare sin luftighed. Skær herefter boller ud med en spartel og løft dem forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Opvarm ovnen til 230 grader varmluft. Kom en plade ad gangen ind i den varme ovn og bag bollerne i 13-14 min.

Skriv et svar