LÆKRE FLUTES

Skønne, sprøde flutes

Lækre flutes med sprød skorpe og blødt, luftigt indre.

Til fire flutes:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 700-750 g hvedemel (eller tipo 00)

Opløs gæret i det lunkne vand. Kom herefter halvdelen af melet i, mens du rører røremaskine på middel hastighed. Tilsæt så salt, og herefter resten af melet. Ælt nu dejen i røremaskinen i ca. 15 min. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time. Del herefter dejen i fire lige store dele. Form dejen til fire flutes og læg dem på et stykke bagepapir. Lad dem herefter hæve yderligere 30-60 min. under et viskestykke.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade stå inde i ovnen. Pensl flutes’ne med et sammenpisket æg og snit forsigtigt i dejen med en skarp kniv. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og bagepapiret med flutes på, trækkes forsigtigt over på bagepladen. Bag nu flutes’ne i ca. 12 min. midt i ovnen.

Lad flutes’ne køle af på en bagerist.

12 tanker om “LÆKRE FLUTES”

  1. Hej 🙂 de ser super lækre ud – vil jeg forsøge mig med imorgen. Drysser du lidt mel på dem efter du har puttet æg på dem ?

    1. Hej Mette

      Beklager mit sene svar! Ja, det gør jeg 🙂 Men det er kun for udseendets skyld, så det behøves ikke.

  2. Hvad sker der med den opskrift med de lækre flute , hvis jeg blander hvedemelet med grovere mel og lidt kærner.???

  3. Har du prøvet at fryse dem ned? Og hvordan gør du på dagen hvor de skal bruges, så de bliver bedst? 🙂

    1. Det har jeg faktisk ikke. Men umiddelbart ville jeg bare komme dem direkte i ovnen så de var lune og sprøde når de skulle serveres 🙂

Skriv et svar