LÆKRE FLUTES

Skønne, sprøde flutes

Lækre flutes med sprød skorpe og blødt, luftigt indre.

Til fire flutes:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 700-750 g hvedemel (eller tipo 00)

Opløs gæret i det lunkne vand. Kom herefter halvdelen af melet i, mens du rører røremaskine på middel hastighed. Tilsæt så salt, og herefter resten af melet. Ælt nu dejen i røremaskinen i ca. 15 min. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time. Del herefter dejen i fire lige store dele. Form dejen til fire flutes og læg dem på et stykke bagepapir. Lad dem herefter hæve yderligere 30-60 min. under et viskestykke.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade stå inde i ovnen. Pensl flutes’ne med et sammenpisket æg og snit forsigtigt i dejen med en skarp kniv. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og bagepapiret med flutes på, trækkes forsigtigt over på bagepladen. Bag nu flutes’ne i ca. 12 min. midt i ovnen.

Lad flutes’ne køle af på en bagerist.

10 tanker om “LÆKRE FLUTES”

  1. Hej 🙂 de ser super lækre ud – vil jeg forsøge mig med imorgen. Drysser du lidt mel på dem efter du har puttet æg på dem ?

    1. Hej Mette

      Beklager mit sene svar! Ja, det gør jeg 🙂 Men det er kun for udseendets skyld, så det behøves ikke.

  2. Hvad sker der med den opskrift med de lækre flute , hvis jeg blander hvedemelet med grovere mel og lidt kærner.???

Skriv et svar