Skønne, sprøde flutes
Lækre flutes med sprød skorpe og blødt, luftigt indre.
Til fire flutes:
- 50 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk salt
- 700-750 g hvedemel (eller tipo 00)
Opløs gæret i det lunkne vand. Kom herefter halvdelen af melet i, mens du rører røremaskine på middel hastighed. Tilsæt så salt, og herefter resten af melet. Ælt nu dejen i røremaskinen i ca. 15 min. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time. Del herefter dejen i fire lige store dele. Form dejen til fire flutes og læg dem på et stykke bagepapir. Lad dem herefter hæve yderligere 30-60 min. under et viskestykke.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade stå inde i ovnen. Pensl flutes’ne med et sammenpisket æg og snit forsigtigt i dejen med en skarp kniv. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og bagepapiret med flutes på, trækkes forsigtigt over på bagepladen. Bag nu flutes’ne i ca. 12 min. midt i ovnen.
Lad flutes’ne køle af på en bagerist.
Hej 🙂 de ser super lækre ud – vil jeg forsøge mig med imorgen. Drysser du lidt mel på dem efter du har puttet æg på dem ?
Hej Mette
Beklager mit sene svar! Ja, det gør jeg 🙂 Men det er kun for udseendets skyld, så det behøves ikke.
Bager du dem også ved 250gr .varmluft,på forhånd tak.
Ja det gør jeg 🙂
Hvad sker der med den opskrift med de lækre flute , hvis jeg blander hvedemelet med grovere mel og lidt kærner.???
Det har jeg desværre ikke prøvet, men det lyder lækkert! 🙂
Super lækker har bagt dem flere gange
Dejligt at høre! 🙂
Er det med dampovn ?
Nej bare min almindelige ovn 🙂 har ikke dampfunktion
Har du prøvet at fryse dem ned? Og hvordan gør du på dagen hvor de skal bruges, så de bliver bedst? 🙂
Det har jeg faktisk ikke. Men umiddelbart ville jeg bare komme dem direkte i ovnen så de var lune og sprøde når de skulle serveres 🙂