FOCCACIA M. TOMAT OG ROSMARIN

Skønt foccacia med tomat og rosmarin

Dette luftige og velsmagende foccacia med tomat og rosmarin er perfekt til både suppe, tapas og frokostbordet.

Et stort brød:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 450 g hvedemel tipo 00
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Foccasia”topping”:

  • 5 spsk olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2-3 tomater i skiver
  • 2 tsk havsalt

Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie og salt. Rør godt rundt. Tilsæt nu melet og ælt grundigt – gøres nemmest på en røremaskine i ca. 15 min. ved middel hastighed.

Herefter skal dejen hæve ca. 60 min. Derefter fordeles dejen ud i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Stik huller med fingrene og fordel herefter olie, salt og rosmarin udover. Tryk forsigtigt tomatskiverne lidt ned i dejen. Lad nu dejen hæve i yderligere 30-60 min. og bag herefter ca. 15-20 min. i ovnen ved 225 grader varmluft.

Lad det køle lidt af og servér herefter gerne brødet lunt.

Skriv et svar