Skønt foccacia med tomat og rosmarin
Dette luftige og velsmagende foccacia med tomat og rosmarin er perfekt til både suppe, tapas og frokostbordet.
Et stort brød:
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 450 g hvedemel tipo 00
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Foccasia”topping”:
- 5 spsk olivenolie
- 2 kviste frisk rosmarin
- 2-3 tomater i skiver
- 2 tsk havsalt
Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie og salt. Rør godt rundt. Tilsæt nu melet og ælt grundigt – gøres nemmest på en røremaskine i ca. 15 min. ved middel hastighed.
Herefter skal dejen hæve ca. 60 min. Derefter fordeles dejen ud i en bageform beklædt med bagepapir eller smurt med olie. Stik huller med fingrene og fordel herefter olie, salt og rosmarin udover. Tryk forsigtigt tomatskiverne lidt ned i dejen. Lad nu dejen hæve i yderligere 30-60 min. og bag herefter ca. 15-20 min. i ovnen ved 225 grader varmluft.
Lad det køle lidt af og servér herefter gerne brødet lunt.