KANELSNEGLEKAGE

Kanelsneglekage

Jeg har efterhånden bagt kanelsnurrer mange gange og de er altid en succes. En anden, og lige så stor succes, er denne kanelsneglekage. Grunden til dette er, at kanelsneglene bliver bløde og svampede hele vejen igennem og ikke kun i midten, som ved den traditionelle kanelsnegl.


Denne opskrift giver 1 kanelsneglekage i en springform:

Til dejen:

  • 2,5 dl. letmælk
  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • ca. 500 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk kardemomme
  • 80 g smør

Til remoncen:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk stødt kanel

Dejen er lettest at lave på en røremaskine, da smørret skal æltes ind i dejen.

Først skal gæren opløses i mælken. Tilsæt herefter æg, sukker, salt og kardemomme. Så skal melet tilsættes lidt af gangen. Når alt melet er rørt i, og dejen har samlet sig skal smørret tilsættes. Skær smørret i tern og rør det i dejen lidt efter lidt, det kan tage lidt tid før alt smørret er rørt ind i dejen. Når dejen er glat og smidig er den klar til at hæve. Den skal hæve tildækket i ca. 1 time, men tager slet ikke skade af at hæve længere! Dejen kan også sagtens hæve natten over, så skal den bare sættes i køleskabet.

I mens dejen hæver, kan remoncen laves, så den er klar. Smør, sukker og kanel røres godt sammen. Det er en fordel hvis smørret har stået i stuetemperatur i ca. en time, så det er blødt og dermed nemmere at røre sammen. Der kan sagtens tilsættes mere kanel, hvis man ønsker en mere intens kanelsmag.

Når dejen er færdighævet, rulles den ud på bordet i en firkant. Remoncen smøres på. Herefter rulles dejen sammen og skæres ud i snegle. Beklæd en springform 24 cm. med bagepapir i bunden. Læg herefter kanelsneglene ned i springformen ved siden af hinanden. De må gerne have lidt plads i formen, så de kan hæve sig store. Hvis man ligger dem for tæt, hæver kanelsneglene opad.

Lad nu kanelsneglene hæve yderligere 30-60 min. inden de bages i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 15 min.

Skriv et svar