HJEMMELAVET HUMMUS

Hummus med hjemmelavet tahin

Hummus er ofte et hit, når der skal laves tapas eller andre små retter, da det er lækkert at dyppe i og spise til friskbagt foccaciabrød og/eller rugbrødschips. Det eneste minus, er at man hver gang skal ud og købe et nyt glas tahin, hvor man så igen kun bruger 2 tsk. Derfor lavede jeg denne gang min egen tahin, og det er virkelig det nemmeste. Faktisk lavede jeg ikke tahin’en inden jeg lavede hummusen, jeg kom bare ingredienserne ned i foodprocessoren sammen med alle de andre og så fik det en ordentlig tur 😉 Det blev lækkert, og det vil jeg altid gøre fremover.

Hummus:

  • En dåse kikærter
  • 30 g sesamfrø
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk flødeskum (kan erstattes med 0,5 spsk cremefraiche)
  • 1-2 fed hvidløg, afhængigt af hvor meget hvidløgssmag du ønsker

Kom sesamfrøene på en pande og varm dem op. Rør hele tiden rundt. Det skal bare ristes af, det tager ca. 5 min. Herefter kommes alle ingredienserne op i en foodprocessor og blendes sammen. Jeg vil anbefale at presse hvidløgene i med en hvidløgspresser. Lad foodprocessoren køre i 5 min. da det er lækrest, hvis alt er helt blendet (hvertfald efter min smag).

Så er der bare tilbage og nyde, både hummus og at du har sparet 30 kr. på et helt glas tahin. 😉

Skriv et svar