Spicy chickenpot med ris
Denne skønne ret må jeg egentlig give min søde kæreste credit for. Den er blevet udviklet herhjemme, fordi vi ofte laver en hel kylling i ovnen. Men fordi vi kun er to personer, har vi altid lækre kyllingerester efter sådan en aften. På den måde kom denne ret til verden. Lavet med rester fra en hel kylling. Dog kan den sagtens lave med andre former for kylling også 😉
Til 4 personer:
- 1 spsk brun farin
- 2 rødløg
- 2 gulerødder (mellem)
- 1 porre
- 400 g kyllingrester (eller anden kylling)
- 50-100 g karry paste (den bliver meget stærk, hvis den laves med 100 g, så prøv evt. frem med 50 g først)
- 2 dl kyllingfond (vi bruger den fond, der er kommet efter kyllingen er ovnstegt. Kan evt. erstattes med 2 dl hønseboullion)
- 500 ml fløde/cremefine (vi bruger 7-8%)
- Evt. rød peber og frisk chili
- 3 dl ris
- 5 dl vand
Vi smager retten til med følgende krydderier: Salt, peber, cayennepeber, chili, ingefær, gurkemeye, rosmarin, stærk karry. Du kan bruge det du har, og retten har masser af smag selvom man undlader nogen af krydderierne.
Start med hakke rødløgene og porren fint. Skræl og riv gulerødderne på et rivejern. Kom nu løgene i en gryde sammen med den brune farin. Steg det godt. Tilsæt herefter karrypaste, revet kyllingekød og kyllingfond. Steg det godt igennem mens du hele tiden rører. Tilsæt evt. 1-2 dl vand, for at sikre, at retten ikke brænder fast. Tilsæt nu fløden og de resterende grøntsager. Varm det godt op og smag til med krydderier. Når retten har den ønskede smag, skal den simre i 15-30 min.
I mens retten simrer, kan du koge 3 dl ris sammen med 5 dl vand, så risene er klar, når retten er færdigsimret.
Velbekomme!