BOLLER MED SOLSIKKEKERNER OG HØRFRØ

Lækreste, bløde boller med solsikkekerner og hørfrø

Til ca. 16 stk:

 • 5 dl lunken vand
 • 25 g gær
 • 2 spsk olie
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • 100 g solsikkekerner
 • 120 g hørfrø
 • 300 g hvedemel
 • 350 g manitobahvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, sukker, salt og æg og rør godt rundt. Kom herefter solsikkekerner og hørfrø i. Lad det stå i 5 min. Kom herefter melet i lidt efter lidt og ælt dejen i ca. 10 min. Gerne på røremaskine.

Lad herefter dejen hæve i 1,5 time. Hæld den herefter ud på et meldrysset bord og “skær” bollerne ud med en dejskærer. Læg dem på bagepapir og læg et fugtigt viskestykke over. Lad dem efterhæve ca. 30 min. Tænd ovnen på 225 grader (almindelig ovn) og sæt en bageplade ind i ovnen. Når ovnen er opvarmet og bollerne er hævet, tages bagepladen ud af ovnen og bagepapiret med bollerne trækkes over på bagepladen. Bag nu bollerne i ca. 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Hvis du ønsker, at lade dejen koldhæve natten over i køleskabet, skal du kun tilsætte 15 g gær.

 

6 tanker om “BOLLER MED SOLSIKKEKERNER OG HØRFRØ”

 1. Hej Mette . Tak for en lækker opskrift .
  Lavede dejen om aften med reduceret gær . De blev super lækre luftige og med sprøde skorper . Mvh Anni

 2. Kære Mette

  Tusind tak for din fantastiske opskrift på boller.

  Jeg har bagt dem igennem et års tid, og de skal altid ligge i min fryser, så jeg kan spise dem til min morgenmad.
  Det er mine ynglingsboller, og jeg bager dem i str. af 120-130 gr., så jeg kun behøver en enkelt til morgenkaffen.

  Jeg kommer 100 g havregryn i, og trækker så 50 gr. fra hver meltype.
  Det fungerer rigtig godt for mig.

  Jeg er i øvrigt jævnligt omkring din hjemmeside og dine lækre og altid vellykkede opskrifter.
  Tusind tak for god inspiration.

  Mange hilsner
  Anne

Skriv et svar