De lækreste, bløde og svampede pitabrød
Pitabrød er en af mine yndlingsretter. Det er nemt, lækkert og ligger ikke så tungt i maven. Det er især skønt om sommeren når man sidder ude på terrassen i det dejlige vejr. Dog har jeg altid haft det lidt stramt med købe-pitabrød, fordi de knækker når man åbner dem og desuden ikke har plads til ret meget fyld 😉
Derfor har jeg bagt mine egne – og nu går vi altså aldrig tilbage til købe-pitabrød igen. De her er simpelthen så lækre og så er de nemme at lave!
Opskrift til 4 stk.
- 20 g. gær
- 2 dl lunken vand
- Ca. 400 g. hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
Start med at opløse gæren i den lunkne vand. Tilsæt herefter olie, sukker og salt. Rør godt rundt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt, når dejen har samlet sig, skal den æltes. Dette gøres enten med håndkraft på bordet eller med hjælp fra en røremaskine. Ælt til dejen er glat. Herefter skal den hæve min. 45 min. tildækket med et viskestykke. Den må meget gerne hæve 1,5 time, hvis du har tid til det.
Når dejen er hævet slår du den sammen på bordet og deler den i 4 lige store stykker. Rul den herefter ud med en kagerulle, så du får et fladt, men rundt brød. Sådan fortsætter du med alle 4 stykker. Herefter lægges de på et stykke bagepapir. Nu tændes ovnen på 225 grader varmluft. Sæt en plade ind i ovnen, så den varmes op sammen med ovnen. Når ovnen har nået de 225 grader, tager du pladen ud, trækker bagepapiret (med pitabrød) over på pladen og sætter den så ind i ovnen igen. Pitabrødene skal nu bage i ca. 10-12 min. De er færdige når de er gyldenbrune i kanten.
Lad dem køle af i ca. 5 min. og så er de klar til at nyde med en masse lækkert fyld. Hvis du ønsker at lave pitabrødene i god tid, kan du med fordel lune dem 3 min. i ovnen inden de skal spises.
Velbekomme!