BLØDE OG LUFTIGE PØLSEHORN

Opskrift på bløde og luftige pølsehorn

Jeg elsker altså pølsehorn. Pølsehorn er smarte. De kan spises alle døgnets 24 timer, og så kender jeg desuden ikke ret mange, som ikke kan lide pølsehorn. De er gode til både børn og voksne. Især både børn og voksnes madpakker.


Opskrift på 20 stk.

  • 30 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 æg (evt. 2, hvis du vil pensle dine pølsehorn med æg)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk creme fraiche (kan undlades)
  • 1 tsk honning (kan undlades)
  • 100 g grahamsmel
  • 400 g hvedemel
  • 10 normale pølser – skåret i halve – eller 20 brunchpølser

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter æg, sukker, salt, olie, cremefraiche og honning. Rør godt rundt. Start så med at tilføje grahamsmelet og tilsæt til sidst hvedemelet. Tilsæt det lidt efter lidt, da det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal i. Dejen skal hænge sammen i en klump, men må gerne være klistret. Ælt dejen godt (evt. i røremaskine) og lad herefter dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Jeg satte min skål ind under dynen, det virkede ret godt.

Når dejen er færdighævet, hælder du den ud på bordet og slår den sammen. Del herefter dejen i 20 ca. lige store stykker. Rul hvert stykke til en lang pølse og sno det rundt om pølsen. Læg pølsehornet på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad pølsehornene stå 15-30 min. inden du sætter dem i ovnen. De skal bages ved 180 grader varmluft i ca. 15 min. (til de er lysebrune). Lad pølsehornene køle af og opbevar dem i tætlukket pose. Frys dem evt. ned, og tag nogle stykker op, når du skal bruge dem. Mine holdt ikke ret længe, så jeg må igang med en ny portion. Velbekomme!

Skriv et svar