Bananbrød (som smager som kage ;-))
Så blev det min tur til at forsøge mig med det berømte bananbrød… som jo egentlig bare er en banankage??? Har ikke ret meget med et brød at gøre i hvertfald 🙂 MEN godt smager det altså!
Opskrift:
- 2 bananer
- 100 g mel
- 65 g havregryn
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 60 g chokolade (+ evt. smeltet chokolade til ovenpå kagen)
Start med at blende/mose 1,5 banan, æg og mælk. Dette kan med fordel gøres i en minihakker. (Husk at banen skal deles over på den lange led, så du kan bruge den sidste halvdel til at ligge i dejen). Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør godt sammen. Hæld dejen i en form efter eget ønske (vurder lige først, som der er nok dej til den størrelse form du vælger).
Placer den halve banan på toppen af dejen og tryk den lidt ned, så den flugter med dejen 🙂
Nu skal kagen bages i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 25-30 min. (Tjek med en gaffel undervejs).
Når kagen er kølet af, kan du evt. hælde smeltet chokolade på, det bliver den ikke dårligere af 😉
VELBEKOMME!
Kan man undlade æg?
Hej Mai
Det har jeg ikke prøvet. Æg plejer at være en af de vigtige ingredienser når man bager. Så jeg kan ikke love at det bliver godt uden æg 🙂
God fornøjelse
Kagekram fra Mette
Hej Mette.
Kan man mon bruge ren havregryn og ingen mel?
Smager rigtig godt men mit blev meget fladt – gad vide, om der skal mere bagepulver i?
Ja det kan du evt forsøge dig med. Jeg synes ikke mit er blevet fladt 🙂