De blødeste og mest luftige boller
Hvis du elsker boller, ligesom jeg gør, så skal du simpelthen prøve de her boller. De er så bløde og luftige – og virkelig lækre!
Ca. 15 stk.
- 25 g. gær
- 2,5 dl. lunken vand
- 2 æg
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- Lidt salt
- 2 spsk. hytteost (most/blendet)
- 1 dl. olie
- 600 g. hvedemel
Start med at piske sukker og æg godt sammen til en luftig masse. Herefter opløses gæren i vandet i en anden skål. Når gæren er opløst tilsættes olie, kardemomme, salt og hytteost. Rør godt rundt. Tilsæt herefter æggemassen, som vendes forsigtigt i. Så tilsættes melet, som forsigtigt vendes i dejen.
Ælt dejen forsigtigt og hurtigt sammen, der skal ikke æltes ret meget. Herefter skal dejen hæve ca. 1 time. Form så bollerne og lad dem hæve yderligere 30-45 min. Bollerne pensles med æg og bages herefter i ovnen i ca. 12 min. ved 200 grader varmluft.
Lad bollerne køle af på en rist.
TIP: Har du ikke hytteost, kan du sagtens bruge creme fraiche i stedet. Du kan også bytte noget af hvedemelet ud med grahamsmel, hvis du ønsker grovere boller.