BLØDE OG LUFTIGE BAMSEBOLLER

De blødeste og mest luftige boller


Hvis du elsker boller, ligesom jeg gør, så skal du simpelthen prøve de her boller. De er så bløde og luftige – og virkelig lækre!

Ca. 15 stk.

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. lunken vand
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • Lidt salt
  • 2 spsk. hytteost (most/blendet)
  • 1 dl. olie
  • 600 g. hvedemel

Start med at piske sukker og æg godt sammen til en luftig masse. Herefter opløses gæren i vandet i en anden skål. Når gæren er opløst tilsættes olie, kardemomme, salt og hytteost. Rør godt rundt. Tilsæt herefter æggemassen, som vendes forsigtigt i. Så tilsættes melet, som forsigtigt vendes i dejen.

Ælt dejen forsigtigt og hurtigt sammen, der skal ikke æltes ret meget. Herefter skal dejen hæve ca. 1 time. Form så bollerne og lad dem hæve yderligere 30-45 min. Bollerne pensles med æg og bages herefter i ovnen i ca. 12 min. ved 200 grader varmluft.

Lad bollerne køle af på en rist.

TIP: Har du ikke hytteost, kan du sagtens bruge creme fraiche i stedet. Du kan også bytte noget af hvedemelet ud med grahamsmel, hvis du ønsker grovere boller.

Skriv et svar