BOLLER M. GULERØDDER OG SQUASH

Disse lækre boller er saftige og gode til madpakken!

Til ca. 15 boller skal du bruge:

  • 4 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 3 gulerødder – mellem størrelse
  • 1/2 squash
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 50 g. havregryn
  • 1 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 g. grahamsmel eller hvid hvedemel*
  • 500 g. hvedemel

Gæren røres ud i det lune vand. Herefter tilsættes kerner, olie, havregryn, sukker og salt. Rør det godt sammen. Så tilsættes revne gulerødder og squash. Når det hele er rørt godt sammen, skal den grove mel tilsættes. Til sidst tilsættes hvedemelet. Dejen må gerne være lidt klistret, da bollerne ender med at være mindst tørre på den måde. Det er nemmest, hvis man har en røremaskine, da det kan være udfordrende at ælte en dej, der er meget klistret. Dejen skal æltes i ca. 10 min. Når den er æltet, skal dejen hæve i ca. 30 min. tildækket.

Herefter formes bollerne. Hvis man ikke bryder sig om klistret dej på fingrene, kan dejen sagtens “klattes” på bagepladen ved hjælp af et par skeer. Når dejen er formet, skal den hæve yderligere 30 min. Herefter pensles den med æg, mælk eller vand, og kan evt. drysses med nogle kerner. Til slut bages bollerne i ca. 25 min. ved 180 grader varmluft.

Hvis bollerne lyder hule, når du banker på undersiden, er de færdige.

TIP: Du kan bruge lige præcis de kerner/frø du har liggende i skabet eller dem du bedst kan lide. Du kan selvfølgelig også udelade gulerod eller squash, hvis du kun har en af delene.

Håber I vil elske disse boller ligeså meget som jeg gør!

*Hvid hvedemel er fuldkornsmel, som er lys i farven og mild i smagen.

Skriv et svar