BLØDE CHOKOLADEBOLLER

Yndlings chokoladeboller

Chokoladeboller skal være bløde, snaskede og i hvertfald ikke tørre! Synes de her passer den beskrivelse godt, og er de bedste jeg har smagt 🙂


Opskrift til ca. 15 stk.

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. lunken vand
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • Lidt salt
  • 2 spsk. creme fraiche (kan erstattes af 2 spsk most hytteost)
  • 1 dl. olie
  • 100 g. grahamsmel (kan erstattes af hvedemel, hvis du ønsker helt lyse boller)
  • 600 g. hvedemel
  • 140 g. hakket chokolade eller chokoladeknapper

Start med at piske sukker og æg godt sammen til en luftig masse. Herefter opløses gæren i vandet i en anden skål. Når gæren er opløst tilsættes olie, kardemomme, salt og hytteost. Rør godt rundt. Tilsæt herefter æggemassen, som vendes forsigtigt i. Så tilsættes melet og chokoladen, som forsigtigt vendes i dejen.

Ælt dejen forsigtigt og hurtigt sammen, der skal ikke æltes ret meget. Herefter skal dejen hæve ca. 1 time. Form så bollerne og lad dem hæve yderligere 30-45 min. I stedet for at ligge bollerne på en bageplade, kan de med fordel ligges i en form, fx denne eller en springform. Så bliver bollerne endnu mere bløde og lækre! Bollerne pensles med æg og bages herefter i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader varmluft.

Lad bollerne køle af på en rist.

10 tanker om “BLØDE CHOKOLADEBOLLER”

  1. Hej
    Jeg er ny i dit “univers” med hvor ser det lækkert ud allevegne både hér og på IG.

    Kunne man forestille sig at erstatte chokolade i bollerne med tørret frugt? Fx tranebær og abrikos?

    Smil fra Rikke

    1. Hej Rikke
      Tak for de søde ord, det betyder meget 🙂

      Det vil jeg gætte på, at man sagtens kan. Kunne forestille mig det ville blive rigtig lækkert!
      God fornøjelse.

      Kagekram fra Mette

  2. Hej,
    Jeg har lavet dem en enkelt gang og de var et hit!
    Tror du man kan lave dejen aftenen i forvejen og stille den på køl indtil morgenen efter? Evt. med mindre gær?

    1. Hej Julie

      Dejligt at høre! Det tror jeg sagtens du kan. Og som du selv skriver, ja, med mindre gær. Jeg ville nok prøve med halv mængde gær 🙂

      Kagekram fra Mette

  3. Hej jeg er i gang med at lave chokoladeboller dejen ser meget lækkert og jeg er også helt sikker på at de bliver gode ❤️❤️❤️❤️❤️

    1. Tak for din skønne kommentar!
      Håber bollerne blev lige som de skulle være 🙂

      Godt nytår,

      Kagehilsner fra Mette

    1. Hej Michelle

      Det kan de godt, men de er allerbedst lige når de er bagt. Så jeg ville nok lave dejen dagen inden og lade den koldhæve, og så forme dem og bage dem den dag de skal bruges! 🙂

    1. Hej Britt

      Ja, dejen kan godt være lidt klistret. Men den skulle gerne stadig være til at arbejde med, så den kan formes. Ellers må du tilsætte lidt mere mel 🙂

Skriv et svar