ÆBLEDRØM MED GOLDCREME

Æblemousse på kiksebund med goldchokoladecreme

Annonce for Callebaut Chokolade

Den lækreste efterårskage bestående af sprød kiksebund med Popping Candy, æblemousse og en lækker creme lavet på gold chokolade.

Ca. 10-12 personer

Kiksebund:

 • 260 g Digestivekiks
 • 135 g smør
 • 60 g Popping Candy fra Mona Lisa Decorations

Æblemousse:

 • 1 dl æblejuice
 • 4-5 æbler (ca. 500 g)
 • 1 vaniljestang
 • 2 spsk sukker
 • 5 spsk citronsaft
 • 4 blade husblas
 • 2 dl fløde

Goldcreme:

 • 130 g Gold Chokolade fra Callebaut
 • 2 dl fløde
 • 1,5 blade husblas

Æblemousse:

Start med at lave æblemoussen. Du skal bruge en silikoneform på 16-17 cm i diameter.

Udblød husblas i koldt vand. Start med at vaske æblerne, skrælle dem og skære dem i små stykker. Kom dem herefter op i en gryde sammen med æblejuice og citronsaft. Flæk vaniljestangen og skrab kornene sammen med sukkeret. Kom herefter vaniljesukkeret op i gryden. Kog det op, og lad det stå og simre i ca. 10-15 min. indtil æblerne er helt møre.

Når æblerne er møre, hælder du grydens indhold gennem en sigte, og moser de bløde æbler ned mod sigten, så du får så meget som muligt med. Smag herefter på pureen. Den må gerne smage syrligt. Er smagen ikke syrlig nok, tilsætter du lidt ekstra citronsaft. Det er vigtigt, at pureen er meget syrlig for at du kan smage æbler og citron, når moussen er færdig. Da syrligheden på æbler varierer, er det vigtigt, at du husker at smage til.

Vrid herefter husblassen fri for vand, og kom den ned i den lune æblepure. Rør godt rundt. Herefter piskes fløden til skum, og vendes forsigtigt ned i æblepureen. Sørg for at vende fløden i af 3 omgange. Hæld herefter moussen op i silikoneformen, og stil den i fryseren i min. 5 timer, men gerne mere.

Gold creme:

Udblød husblas i koldt vand. Kom herefter fløden op i en kasserolle, og varm den langsomt op til lige under kogepunktet. Vej chokoladeknapperne af, og kom dem op i en skål. Når fløden er lige under kogepunktet, hældes den over chokoladeknapperne. Rør forsigtigt rundt, indtil al chokolade er smeltet. Hæld evt. massen gennem en lille si, for at sikre at der ikke er små klumper tilbage. Vrid herefter husblassen fri for vand, og kom den ned i den lune masse. Rør godt rundt.

Læg husholdningsfilm helt ned i skålen, så det rører chokoladecremen, og stil så skålen i køleskabet i min. 3 timer (eller indtil massen er kølet til 5 grader).

Kiksebund:

Smelt smørret i mikroovnen. I mens blendes kiksene til “mel”, så de er helt fint hakket. Hæld herefter smørret over kiksene, og rør indtil kiksene har suget al smørret. Find herefter det fad du ønsker at servere kagen på, sæt en kagering (ca. 21 cm) på fadet og beklæd kageringen med kageplast. Hæld herefter kiksemassen ned i formen og fordel den groft. Hæld herefter Popping Candy ud på kiksemassen, og tryk så massen godt sammen. Dette gøres nemmest med et glas og en ske. Sørg for at gøre bunden så glat som muligt, så får du det pæneste resultat. Stil herefter bunden i køleskabet i min. 30 min.

Samling af kagen: 

Tag bunden ud af køleskabet, og befri den fra kageplast og kagering. Tag herefter moussen ud af fryseren og tag den ud af silikoneformen. Læg moussen på midten af kiksebunden. Pisk chokoladecremen stiv (indtil den danner små toppe), det tager ikke ret lang tid. Kom cremen i en sprøjtepose med valgfri tylle, og sprøjt et fint mønster udenom kagen. Pynt herefter med fx friske bær, guldstøv, crisppearls, eller hvad du lige har ved hånden 🙂

Skriv et svar