MARENGSLAGKAGE

Marengslagkage med chokolade-flødeskum og friske bær

Frisk, sommer marengslagkage

1 lagkage i ca. 23 cm:

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 100 g mandler
  • 5 dl fløde
  • 300 g chokolade (jeg brugte gold chokolade)
  • Friske bær efter eget valg

Start med at lave marengsbundene. Lav dem meget gerne dagen før de skal bruges.

Tænd ovnen på 110 grader almindelig ovn.
Pisk æggehviderne. Så snart de begynder at danne toppe tilsættes sukkeret lidt ad gangen. Pisk indtil marengsen er helt stiv. Hak herefter mandlerne og vend dem ned i marengsen. Tegn en cirkel (ca. 23 cm i diameter) på et bagepapir, og vend herefter bagepapiret om, og læg det på en bageplade. Fordel halvdelen af marengsmassen på cirklen. Gentag med den anden halvdel.

Bag herefter bundene i ovnen i ca. 100 min. Du kan bage begge bunde på samme tid. Undgå at åbne ovnen undervejs. Efter 100 min. slukkes ovnen, og åbnes på klem (sæt fx en grydeske i klemme i lågen). Lad gerne bundene stå i ovnen (på klem) natten over. De skal køle fuldstændig af, før du kan flytte dem, ellers vil de med sikkerhed gå i stykker. Du kan dog godt tage bagepladen med bundene ud, og lade dem stå ved stuetemperatur, hvis du skal bruge ovnen.

Inden kagen skal serveres, samles kagen. Jeg brugte 100 g smeltet chokolade til at smøre ud på den ene bund. De resterende 200 g chokolade hakkes helt fint! (gerne i en minihakker). Fløden piskes til flødeskum og det finthakkede chokolade vendes i.

Flyt bunden med chokolade forsigtigt over på et fad. Fordel herefter halvdelen af flødeskummen på bunden, læg den anden bund ovenpå og fordel resten af flødeskummen herpå. Til sidst pyntes med friske bær og evt. hakket chokolade, hakkede nødder eller lign.

Bundene kan laves i forvejen, men kagen kan først samles umiddelbart før servering, da bundene ellers kan blive bløde.

 

Skriv et svar