RABARBERTÆRTER

Lækre små rabarbertærter, som smager så skønt. Kombinationen af det syrlige rabarber og den søde marengs er altid et hit!

I denne opskrift benyttes kageringe fra Valrhona, som sikrer en meget sprød og lækker kant. Jeg har brugt de kageringe med en diameter på 8,5 cm.


Opskrift på rabarbertærter

4 små tærter:

Mørdej:

  • 125 g mel
  • 80 g smør
  • 30 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æggeblomme

Rabarberfyld:

  • 5 rabarber”stænger”
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 dl vand

Marengs:

  • 60 g æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand

Bland mel, flormelis og vaniljesukker i en skål. Tilsæt smørret i små tern og bland det hele med fingrene. Tilsæt til sidst æggeblomme og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg dejen i fryseren i ca. 1/2 time.

Når dejen er kold rulles den ud i mel. Tryk 4 cirkler ud med en form på ca. 12 cm i diameter. Herefter lægges dejen i formene. Sørg for at dejen kommer ned til bunden langs kanten. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 10 min.

I mens kan rabarberfyldet laves. Skær rabarberen i små stykker. Alle ingredienser varmes op i en gryde. Når rabarberne er bløde, hældes det resterende vand fra.

Når formene er færdige i ovnen, fyldes rabarberkompotten i formene og de bager videre i ca. 3-5 min – eller til formene er gyldne.

Når tærterne er kølet af, laves marengsen. Varm vand og sukker op til ca. 120 grader (det skal have konsistens som sirup). Pisk i mens æggehviderne til skum. Tilsæt siruppen forsigtigt mens der piskes. Nu skal marengsen bare piskes stiv og derefter fyldes på tærterne, som du nu vil – fx med sprøjtepose med eller uden tylle.

Herefter kan du enten bruge en gasbrænder og forsigtigt brænde marengsen. Har du ikke sådan en, kan du sætte tærterne i ovnen ved 150 grader grill – men hold godt øje – det sker ret pludseligt.

God fornøjelse og velbekomme 🙂

 

I ovenstående opskrift er indsat affiliate-links. Dette betyder, at køber I noget via mit link, vil en lille del af beløbet gå til mig. Beløbet vil blive brugt til at videreudvikle flere opskrifter samt hjemmesiden. 

Skriv et svar