MARENGSKYS

Marengskys i fine farver

Marengskys er en fin og nem måde at pynte et kagebord eller en kage. De kan holde sig i lang tid og man kan med fordel lave en stor portion af gangen. Derudover er det muligt at tilføre dem sit eget personlige touch og yndlingssmage. Jeg vil i denne opskrift forklare, hvordan jeg laver mine marengskys.


Opskrift til ca. 35 stk.:

  • 300 g sukker
  • 150 g æggehvider i stuetemperatur

Herudover: Pastafarve, sprøjteposer, tyller og den smag du ønsker i dine marengskys.

Bagetid: ca. 1 time ved 80 grader varmluft (kan være længere, hvis du har flere plader i ovnen af gangen)

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Find et ildfast fad frem og læg et stykke bagepapir ned i fadet. Kom herefter al sukkeret op i fadet. Når ovnen har nået de 180 grader, sættes fadet med sukkeret ind i ovnen. Sukkeret skal varmes i ca. 5 min.

I mens sukkeret varmes op, kan du komme æggehviderne i en ren skål. Det vil være en fordel, hvis du har en røremaskine du kan bruge. Hvis ikke, kan det også lade sig gøre med elpisker og gode armmuskler 🙂 Start nu med at piske i laveste hastighed i ca. 2 min. Herefter sættes hastigheden op og æggehviderne piskes, indtil de netop er stive nok til at blive i skålen når skålen vendes på hovedet.

Når sukkeret er varmet op, tages det ud af ovnen. Husk at stille ovnen ned på 80 grader. Sæt nu røremaskinen (eller elpiskeren) på middel hastighed og tilsæt 1 spsk sukker ad gangen indtil al sukkeret er tilsat. Herefter sættes hastigheden op på max og der piskes i ca. 7 min. Tag nu noget af marengsen op og mærk efter, om der stadig er sukkerkorn i massen. Er der det, skal du piske lidt længere. Hvis al sukkeret er opløst og marengsen er stiv, er den færdig!

Ønsker du smag i dine marengskys, kan du med fordel tilsætte det. Jeg lavede nogle med kokos, vanilje og lakrids. Jeg synes det er nemmest at styre med pulver (altså uden flydende smage). Til en portion af denne størrelse brugte jeg ca. 30 g. kokosmel. Prøv dig lidt frem og smag på marengsen undervejs.

Nu er det op til dig at pynte marengskyssene som du ønsker.

Start med at komme en tyl i din sprøjtepose. Nedenfor vil jeg ligge et link til de tyller jeg har brugt.

Jeg har lavet mine marengskys med farvede striber. Dette gøres ved at vende sprøjteposen med vrangen ud, og herefter “male” streger af pastafarve med en pensel. Jo flere striber, jo mere farve får dine marengskys. Nu vender du sprøjteposen tilbage og kommer marengsen ned i sprøjteposen. Herefter er det blot at sprøjte løs i forskellige former.

Til marengskyssene i rød/hvid har jeg brugt denne tyl (jeg har den med 18 takker 14 mm).

Til marengskyssene i gul/rød har jeg brugt denne tyl (jeg har den i størrelsen 1,1 cm).

Til marengskyssene i gul/hvid har jeg brugt denne tyl (jeg har den der hedder Ø 1,1 cm D7).

Jeg er især helt vild med de to førstnævnte tyller, da jeg synes de er så nemme at arbejde med og giver marengskyssene et rigtig fint udtryk.

Håber I kan bruge min lille marengskys-guide – og selv får lyst til at prøve det af i køkkenet.

Skriv et svar