HVIDLØGSFLUTES

Lækre, snoede hvidløgsflutes med masser af smag af hvidløg og rosmarin.

Til tre flutes:

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk salt
  • 700-750 g hvedemel (eller tipo 00)

Hvidløgssmør:

  • 180 g smør
  • 2-3 fed hvidløg (alt efter hvor meget smag du ønsker)
  • 4 kviste timian (eller den mængde du selv synes)

Opløs gæret i det lunkne vand. Kom herefter halvdelen af melet i, mens du rører røremaskine på middel hastighed. Tilsæt så salt, og herefter resten af melet. Ælt nu dejen i røremaskinen i ca. 15 min. Herefter skal dejen hæve i ca. 1 time.

I mens dejen hæver, kan du lave hvidløgssmør. Det gøres nemmest ved at komme blødt smør i en skål og tilsætte presset hvidløg og vasket rosmarin. Blend herefter med en stavblender, eller i en minihakker.

Når dejen er hævet færdigt, deler du den i tre lige store dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel. Smør hvidløgssmør på og fold dejen sammen (se hvordan i videoen længere nede). Luk dejen godt sammen, og kom “pølsen” på køl i ca. 10-15 min. Efter 15 min. (når smørret er koldt), kan du klippe dejen op på midten og sno brødet. Læg herefter brødet på bagepapir. Gentag med de to andre flutes. Kom herefter et viskestykke over brødene og lad dem hæve 45-60 min yderligere.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade stå inde i ovnen. Pensl flutes’ne med et sammenpisket æg. Når ovnen er varm, tages bagepladen ud og bagepapiret med flutes på, trækkes forsigtigt over på bagepladen. Bag nu flutes’ne i ca. 12-15 min. midt i ovnen. De er færdige, når de er gyldne og sprøde.

Lad flutes’ne køle af på en bagerist.

 

Skriv et svar