HINDBÆRKAGE M. MARENGS

Hindbærkage med top af marengs


I weekenden havde jeg besøg af min lillesøster og så skulle vi selvfølgelig have noget lækkert til eftermiddagskaffen. Da jeg lige har købt en gasbrænder, var det oplagt at den skulle prøves af! Derfor blev det til denne lækre hindbærkage – det skal siges, at det er første gang jeg prøver mig med en gasbrænder, og det er svære end jeg havde forventet 😉

Til kagen:

  • 2 æg
  • 125 g. blødt smør
  • 125 g. hvedemel
  • 125 g. flormelis
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g. hindbær (du kan sagtens bruge frosne)
  • 2 spsk. sukker (brug gerne rørsukker)

Til marengs:

  • 100 g. past. æggehvider (2 bægre)
  • 120 g. sukker

Start med at piske smørret sammen med æggene. Når æg og smør er pisket til en ensartet masse tilsættes flormelis, bagepulver og hvedemel. Rør det hele godt sammen og fyld massen i en lille smurt form. Herefter trykkes hindbærene ned i dejen. Drys med (rør)sukker inden kagen bages i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader.

Marengsen laves ved at piske sukker og past. æggehvider godt sammen, indtil massen er stiv. Når kagen er kølet af, kan du fylde marengsen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagen. Den kan sprøjtes på, så den ser ud, ligesom du ønsker!

Herefter til det sjove – nu skal marengsen brændes. Her skal du bruge en gasbrænder. Vær forsigtig, da marengsen hurtig bliver brændt. Brænd indtil du synes kagen har det rette look.

TIP: Har du ikke en gasbrænder, kan du sætte kagen i ovnen. Det er vigtigt, at du holder øje med kagen – den skal tages ud, når marengsen er gyldenbrun. ikke-braendt

kage

Skriv et svar