Oreomuffins med lækker frosting
De her muffins er et sikkert hit. De smager skønt og så er de så flotte. Og! hvem kan ikke lide oreos???
Opskrift 12 stk.
Muffins:
- 70 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1,5 spsk kakaopulver
- 1 dl mælk
- 6 knuste OREOS
TIP: til en deluxeudgave, kan du bruge 6 oreos mere, dele dem i halve og lægge en halv ned i muffinformen inden du fylder dej i formen! Mmh!
Frosting:
- 60 g blødt smør
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 125 g flødeost
- 300 g flormelis
- 5 OREOS
Pynt:
- 6 OREOS (12 halve)
Start med at lave muffins. Sukker og smør piskes godt sammen og efterfølgende tilsættes æggene et ad gangen, mens der stadig piskes. Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen og sigt det ned i sukker-massen. Tilsæt så mælk og pisk det godt. Til sidst vendes de knuste OREOS i dejen. Sæt 12 papirforme i en silikone-muffinform. Det er vigtigt at der bruges en form, da dejen ellers vil flyde ud af papirformene når de kommer i ovnen og dejen bliver flydende. Kagerne bages i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 16-18 min.
Mens kagerne køler af, kan frostingen laves.
Start med at knuse de 5 OREOS i en minihakker. De skal blendes helt fint, da de ellers vil tilstoppe tyllen på vej ud af sprøjteposen. Nu piskes den bløde smør og flødeosten. Tilsæt herefter vaniljesukker og pisk videre. Derefter tilsættes flormelis lidt ad gangen i mens der piskes. Når frostingen danner toppe, som bliver stående, er den færdig og så kan de fint-knuste OREOS vendes i frostingen. Kom frostingen i en sprøjtepose med selvvalgt tylle. Jeg har brugt denne. Det er vigtigt, at du vælger en stor tylle, da cremen med de knuste OREOS ellers ikke vil kunne komme ud.
Når frostingen er sprøjtet på de afkølede muffins, skæres de 6 OREOS over, så der er 12 halve. Det er nemmest med en brødkniv. Skær ganske forsigtigt, da de ellers knækker. Pynt til sidst frostingen med en halv OREO på hver enkelt muffin.
Velbekomme!