Opskrift på lækker, svampet chokoladekage med lækker chokoladecreme
obs: opskriften på chokoladecreme er tilrettet efter kommentarer om at den drillede 🙂
Chokolade er og bliver en af mine favoritingredienser når det gælder bagning. Det er som om, det bare altid hitter og resultatet bliver altid lækkert. Denne svampede chokoladekage er ingen undtagelse! Nøj, den er lækker – og så gør chokoladecremen kagen fin at se på også!
Opskriften indeholder affiliatelinks.
Opskrift
Kagen:
- 3 æg
- 240 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 g smør
- 170 g mørk chokolade
- 150 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 35 g kakaopulver
- 1,5 dl mælk
Chokoladecremen:
- 260 g mørk chokolade
- 4 dl fløde
- 3 blade husblas
Udblød husblas i koldt vand. Kom herefter fløden op i en kasserolle, og varm den langsomt op til lige under kogepunktet. Vej chokoladeknapperne af, og kom dem op i en skål. Når fløden er lige under kogepunktet, hældes den over chokoladeknapperne. Rør forsigtigt rundt, indtil al chokolade er smeltet. Vrid husblas fri for vand og kom den i blandingen. Rør godt rundt. Hæld evt blandingen gennem en sigte, så eventuelle klumper fjernes.
Læg husholdningsfilm over chokoladeblandingen, så filmen rører. Sæt det i køleskabet til det er 5 grader (plejer at tage 5 timer). Kan sagtens stå natten over.
Nu kan du gå i gang med kagen. Start med at piske æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse. Herefter smeltes smør og chokolade. Hæld chokolademassen i æggemassen sammen med mælken, mens du rører forsigtigt rundt. Bland til sidst de tørre ingredienser. Sigt de tørre ingredienser ned i dejen og rør rundt til dejen er ensartet.
Smør en springform (22 cm) med smør og beklæd bunden med bagepapir. Hæld dejen i springformen og bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 30-40 min. Mærk efter med en gaffel undervejs – der må gerne sidde lidt dej på gaflen, da du så undgår at den bliver tør. Mærk efter ovenpå kagen, hvis den føles fast og svampet, så er den fin. Pas på du ikke brænder dig.
Kagen skal nu køle helt af, inden den kan pyntes med chokoladecremen.
Når kage og chokoladecreme er kølet af, piskes chokoladecremen indtil den er luftig og “stiv” – altså når den danner toppe som bliver stående. Herefter kommes cremen i en sprøjtepose med selvvalgt tylle og sprøjtes på kagen i det mønster du ønsker. Jeg har brugt denne.
Hvis du mod forventning, ikke spiser al kagen på en gang, så husk at opbevare den på køl 🙂 Velbekomme!
Hvor er den fin. Opskrift bogmærket. Glæder mig til at lave den
Det lyder godt! 🙂 Håber den bliver lækker!
Kagekram
Kan man bytte ut mørk sjokolade i glasuren med hvit sjokolade? Eller er det kansje ikke så godt og blande mørkt og hvit?
Det har jeg ikke prøvet – tror ikke det vil blive lige så lækkert 🙂
Kagen smagte skønt og fik 38 min i ovnen Jeg havde dog lidt udfordringer med cremen, jeg vist fik kølet lidt for meget så sprang arbejdet med tyllerne over og smurte det på med en ske
Hej Ulla
Det lyder bare dejligt! Smager jo lige så godt selvom den er smurt på 😉
God aften!
Kagekram
Hej
Jeg skal gerne bruge en bradepande stor kage. Tænker du at en dobbelt portion ville passe dertil, hvis du har nogen erfaring med denne opskrift til det?
Bruger du f.eks. Odense bagechokolade eller kan alt slags chokolade bruges, også almindelig?
På forhånd tak!
Hej Camilla
Tak for din kommentar.
Jeg har ikke erfaring med at bage denne kage i så stor en portion, men jeg tror du skal lave 3 x portion, for at der er nok.
Jeg har brugt Carletti chokoladeknapper, så jeg vil sige at alt chokolade kan gå. Selvom bedre smag jo bedre chokolade du vælger 🙂
God fornøjelse
Kagekram fra Mette
Sikke en fantastisk kage! Og hvor er den dog flot! Lidt optimistisk at jeg gik igang med den.. min spørgeteknik er da helt hen i vejret. Synes altid at konsistensen driller mig helt vildt! Nogle gode tricks? 🙂
Hvor er det dejligt at høre! Det kan være lidt svært og bliver klart bedre jo flere gange man prøver. Oftest har det noget at gøre med den helt rigtige temperatur (kølig) og at den skal være pisket nok 🙂 Håber den smagte godt!
Den ser så lækker ud, kan man blande fløden og chokoladen, og så vente med at piske det til dagen efter?
Mvh Heidi
Hej Heidi
Beklager mit sene svar… Ja det kan du sagtens 🙂
Hej
Kan den fryses? Altså ikke cremen på toppen, men grundkagen?
Mh
Marie
Hej Marie
Ja, kagen kan godt fryses. 🙂
Hvormange personer er opskriften til
Hvor mange personer er opskriften til
8-10 personer, alt efter hvor kageelskende man er 🙂
Tak
hej
er dejen fast nok til at kunne sprøjte den op så der kommer toppe på kagen?
Hej
Mener du dejen eller cremen? 🙂 cremen er.
Mvh Mette
Kan man pynte kagen med cremen dagen inden man skal servere den?
Ja, det burde du godt kunne 🙂 Men den er lækrest på dagen hvor den er bagt, synes jeg.
Hej Mette
Jeg ville lige spørge om cremen er så stærk at den kan holde en hel kage bund mere. Altså sådan at man stabler to kage bunde oven på hinanden med cremen imellem.
Hej Victoria
Det har jeg ikke prøvet. Umiddelbart vil jeg vælge en let bund, hvis den skal sættes ovenpå denne creme. God fornøjelse.
Hej! 🙂
Super lækker kage ..
Men er jeg den eneste der syntes at cremen driller og er meget stiv?
Både min veninde og jeg piskede og piskede, og cremen var ikke til at sprøjte ud på nogen måde 😀 Vi prøvede endda at bruge en tyl som de også har ved en delikatesse til at sprøjte kartoffelmos ud med.,. (Der er et noget større hul i)
Vi endte med at smøre cremen på 😀
Hej 🙂 det er jeg ked af at høre. Det har jeg ikke selv oplevet, så kan desværre ikke sige hvad der er gået galt.
Dejligt at den smagte godt alligevel! 🙂
Hvad menes med de sidste tørrede ting, hvad jeg kan læse mig frem til, så er alle ting næsten blandet sammen .. ville høre, hvad det er for nogen du mener
De tørre ingredienser er bagepulver, mel og kakaopulver 🙂
Hej kan jeg spørhe dig af hvilken stjernetyl du bruger altså str. jeg kan nemlig ikke få den side op du henviser til. på forhånd tak og sikke en super flot kage.
Jeg får lige rettet linket idag 🙂
Hej
Vil den være ok at lægge i fryseren?
Så skal du fryse den inden cremen kommer på. Den kan ikke fryses med creme 🙂
Hej Mette , jeg kunne tænke mig at prøve at bage din chokolade kage. Skal det være med varmluft, har ikke så god erfaring med det , tror min ovn bager meget hårdt med det, kunne jeg bage med alm ovn varme evt 185 gr mvh Eva Amstrup
Hej Eva
Ja det tror jeg sagtens du kan! God dag 🙂
Hej Mette,
Har du eksperimenteret med at putte farve i din chokoladecreme eller lave den med noget andet end kakao for at opnå en lys farve som man kan farve? Vi kører et grønt tema herhjemme, og har ikke haft succes med at finde den helt rigtige løsning til udfordringen (farven).
Hej Patrich.
Hvis du søger på min blog, kan du finde opskriften på “Gold creme” – søge funktionen er helt i bunden.
Denne creme er noget lysere og kan sagtens farves med fx grøn pastafarve (ikke frugtfarve!).
Kom farven i når cremen skal piskes op.
Mvh Mette